18 Aralık 2015

,

Cemile Buhayrad’dan Kadın Tutsaklara Mektup

Cezayir direnişinin önemli isimlerinden Cemile Buhayrad, Filistinli kadın tutsakların İsrail hapishanelerindeki azmini övdü ve İsrail işgal gücünün onları serbest bırakması konusunda tüm dünyaya baskı uygulama çağrısında bulundu.

Kadın tutsaklara gönderdiği mektupta Buhayrad şunları söyledi:

“Filistin’in kızları, Cezayir devriminin ta derinliklerinden, isyancıların ve şehidlerin yaktığı ateşlerden yazıyorum sizlere, sizler İsrail hapishanelerinde hasta hâlde yaşamaya çalışıyorsunuz, biliyorum.”

Filistinli kadın tutsakları Cezayirli kadın savaşçılarla kıyaslayan Buhayrad şunları söyledi:

“Sizin kaderiniz Cezayirli kadın savaşçıların kaderiyle aynı, onlar Cezayirli erkeklerle birlikte omuz omuza dövüşerek şanlı ve özgür Cezayir’e ulaştılar.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın tutsaklar dünyadaki en ahlâksız ve en sabıkalı gücün karşısında direnişin ve azmin rol modelleridirler.

Sizler dünyaya kendinizin ve milletinizin özgürlüğü ve bağımsızlığı hak ettiğini kanıtladınız.

Filistin’in yaşadığı bu tutukluluk gerçekliği yakında sona erecek ve bu gelişmeyle birlikte işgal son bulacak. Keşke ben de sizinle olabilseydim.”

Mektubunun sonunda Buhayrad, Filistinli kadın ve erkekleri tutsak etmesi sebebiyle İsrail’i kınadı, uluslararası topluma Filistinlilerin özgürlüğe kavuşmasına dönük çalışmalar dâhilinde görevini yerine getirmesini istedi.

Buhayrad’ın mektubunun son kısmında şu yazılıydı:

“Filistin özgür ve bağımsız olana, Araplar yurtlarına dönene dek mesut olmayacağız, gözlerimizse hiç kapanmayacak.”

16 Aralık 2015
Kaynak

0 Yorum: