29 Aralık 2015

,

Bir Çocuk Öldüğünde


Son dakika haberi: Clevelandlı yetkililer polis tarafından öldürülen 12 yaşındaki Tamir Rice’ın davasında hiç kimseye ceza verilmediğini duyurdu.
Bir çocuğun ölümünde, öldürülmesinde yürekleri burkan bir yan var. Bir çocuk öldüğünde doğanın düzeni bozulur, yıldızlar gözyaşına boğulur, yer sarsılır. İnsanın dayattığı bir şey değil, doğal kabul ettiğimiz bu sisteme iyice alıştık. Güya polis sendikaları olan yapıları parmağında oynatan siyasetçiler gümüş para çantaları önünde eğiliyorlar ve özellikle ölen siyah bir çocuk ise gözlerini kaçırıyorlar.
İnsan icadı bir kurum bir çocuktan nasıl daha kıymetli olabilir? Hangi meslek? Hangi iş? Hangi görev? Hangi devlet? Bir çocuk öldüğünde yetişkinlerin kendilerinden çalınmış o havayı solumaya bile hakları yok. Bir çocuk öldüğünde hayat hasara yol açmış zehri içinden söküp atana dek dinlenmek nedir bilmemeli. Bir çocuk öldüğünde zaman geriye doğru akar ve böylesi bir yanlışı düzeltmeye çalışır.
Tüm dünya genelinde bu ölüm bugüne dek görülmeyen bir biçimde mücadeleye ilham vermeli. Zira gözlerimizin önünde aşağılık bir şeydir yaşanan. Amerika’da bir çocuk, siyah bir çocuk katledildi, bu ölüm de hiçbir şey ifade etmiyor.
Tutsak bir milletin evladını, Mumya Ebu Cemal’i dinlediniz.
Mumya Ebu Cemal
29 Aralık 2015

0 Yorum: