01 Mayıs 2020

, ,

Filistin’de 1 Mayıs

Samidoun Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı, Filistinli işçileri ve dünya işçilerini selamlar. Bugün işçi sınıfının kurtuluş mücadelesi günüdür, bu mücadele, işçilerin sömürü, ırkçılık, kapitalizm ve emperyalizmden, Filistin’inse Siyonist işgalden kurtulma mücadelesidir.
Filistin’de 1 Mayıs, kurtuluş hareketi içerisinde Filistinli işçilerin öncü rolünü öne çıkartan bir gündür. Tutsaklar hareketi, bu konuda istisnaî bir konuma sahip değildir ve orada da işçiler ön saftadır. Filistinli tutsakların büyük bir çoğunluğu, işçi ve halk sınıflarına mensuptur, hepsi de mülteci kamplarından ve köylerden gelmişlerdir, özgürlük yolunda canlarını, bedenlerini ortaya koyanlar, bu işçilerdir.
Filistinli tutsak lider Kâmil Ebu Haniş’in 2017’de belirttiği üzere,
“Filistin ulusal kurtuluş hareketimizin itici gücü ve lideri her daim, Filistinli halk sınıflarının oğulları ve kızları, köylerdeki köylüler, işçiler ve kamplardaki mülteciler olmuştur. Filistin halk sınıfları bağrından özgürlük savaşçıları çıkartmış, mücadeleye giren bu kişiler direnişin ön saflarında yerlerini almış, işgalin ve Siyonist yerleşim siyasetinin karşısına dikilmiştir. Dolayısıyla bugün İsrail hapishanelerini dolduran da direnişin ön safında kavgayı sürdüren Filistinli tutsaklar hareketini inşa eden de Filistin devrimini yarına taşıyan da bu halk sınıflarıdır.”
Samidoun

0 Yorum: