21 Ekim 2022

,

Sermayenin Arzusu ve Proletarya


DİSK’in Twitter hesabında şu cümle paylaşılıyor:

“TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve beraberindeki heyet, DİSK Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.”

İşçi sınıfının düşmanlarının aynı karede bulunmaları çok değerli.

Çünkü DİSK yönetimi, kuruluşundan kısa bir süre sonra işçi sınıfının en güçlü kitlesel isyanında, şanlı 15-16 Haziran günlerinde kapitalistleri rahatlatmak için özel bir çaba göstermişti.

Yaşadığımız coğrafyada Marksizmin ve devrimci sınıf hareketinin çarpık gelişiminin sonucu olarak kuruluşundan bu yana işçi sınıfı örgütü kabul edilen DİSK, kapitalizmin en güçlü araçlarından biridir. Kahramanlık atfedilen Kemal Türkler, işbirlikçi bir sendika bürokratıdır.

Kendi tarihini bilmeyen ve o tarihin anti-Marksist, tahrifatçı, işbirlikçi unsurlarını kendi geleneği kabul edenlerin gideceği yer de kapitalizm ile pazarlık masalarıdır.

Tarihimiz, proletaryanın savaşının tarihidir. Ne sarı sendikalar ne de anti-Marksist örgütler bizimdir.

Artık tüm bu çürümeye şaşırmayı bırakmanın, yozlaşmış sendikaları da partileri de TÜSİAD ile baş başa bırakıp kendi yolumuzu çizmenin vakti geleli çok oluyor.

Sendikalizmi, ekonomizmi, maceracılığı, öncü örgüt retoriği ile kuşanılmış sekterliği, demokratik mücadele masallarını, AB’ciliği onlara bırakalım. Bu çürümüşlüğün dışında kalanların ortaklaşacağı ilkeli bir sınıf hareketi yaratalım.

Yok eğer geniş bir konsensus ile deniliyorsa ki; “bu partilerden vazgeçmeyiz ve sendikalarla da bağımızı koparmayız”, o zaman bilinsin ki; proletarya ayağa kalktığında, bu çürümenin parçası olanların tamamı hedefinde olacaktır.

@MarxouCreve_
20 Ekim 2022
Kaynak

0 Yorum: