15 Mart 2021

,

Kırk Soru


Her yerde Kovid ile ilgili sürüyle uydurma habere maruz kalıyoruz. Bu noktada hükümetlerin anlattıkları hikâyeleri sorgulama cüreti gösteren, kafayı yemiş komplo teorisyenlerinin yaydıkları yanlış bilgileri ortadan kaldırmak önemli bir mesele. Dolayısıyla aşağıdaki soruları sormakta fayda var:

1) Madem hayatta kalma oranı en az yüzde 99,77, madem Kovid’den ölenlerin ortalama yaşı ortalama insan ömrünün üzerinde, bu Kovid virüsüne neden bu zamana kadar eşine benzerine rastlanmamış bir tehdit olarak muamele ediyoruz?

2) Bu Kovid virüsünü insanlarda teşhis etmek için neden PCR tekniğini kullanıyoruz? PCR tekniğinin teşhis amaçlı testlerde bir işe yaramadığını bizzat onu icat eden, Nobel ödüllü Kary Mullis söylemedi mi?

3) Döngü eşiği 30’un üzerinde iken sonuçlar anlamını yitiriyorsa, döngü eşiği olarak 35 ve yukarısını kullanan ülkeler, neden sürüyle pozitif vaka bulma telaşına düşüyorlar?

4) Virüsün miktarına, izole edilmesine, sağlıklı kişideki etkisine ve aşı sonrası hâline ilişkin olarak Robert Koch’un dile getirdiği postülatlar, Bu Kovid virüsünün izolasyonu noktasında neden dikkate alınmadılar?

5) Neden bilim insanları, toplam 30.000 kişiden 37 baz çifti alıp genomun geri kalan yüzde 99,9’unu bir bilgisayar programı ve başka virüslerle ilgili veri tabanını kullanarak üretmediler de bu süreçte tüm Sars-CoV-2 genomunu tanımlama becerisini gösteremediler?

6) ABD ve Birleşik Krallık gibi ülkeler, ölümlerin gerçek sebeplerine bakmadan, ilk 28 gün içerisinde ölen herkesi neden “Kovid’den öldü” diye rapor ettiler?

7) Peki aynı hesaplama yöntemini, neden Kovid aşısının yapıldığı ilk 28 gün içerisinde ölenler için kullanmıyoruz?

8) Madem imalatçılarının da açıktan dile getirdikleri biçimiyle, yeni deneylerin ürünü olan aşılar bağışıklık kazandırmıyor ve virüs bulaşmasına mani olmuyor, neden bu aşılar her derde devaymış gibi takdim ediliyor, hatta nasıl oluyor da bunlar birer “aşı” olarak görülebiliyor?

9) Kovid’le mücadele noktasında doğal bağışıklık sistemimiz yüzde 99’un üzerinde etkili ise neden sadece yüzde 95 etkili olduğu söylenen aşılar mucizevi şeylermiş gibi göklere çıkartılıyorlar?

10) Eğer Kovid karşısında bu aşılar bağışıklık sağlıyorlarsa aşı olmayı tercih etmeyen, dolayısıyla, virüsün bulaşması riskiyle karşı karşıya olan insanlar, neden aşılanmış kişilere yönelik bir tehdit olarak gösteriliyorlar? Aşılanan kişi, zaten bağışıklığa sahip değil mi?

11) Klinik denemeleri en erken 2022 yılının sonunda tamamlanacak olan aşıların güvenli olduklarını nereden biliyoruz?

12) Madem aşılar güvenli, onları imal edenler, neden ısrarla kendilerine tam hukukî güvence verilmesini talep ediyorlar?

13) Aşıları imal edenler, kendi klinik denemelerinde kullandıkları plasebo gruplarını aşılamaya çalıştıkları koşullarda, bu aşıların uzun vadede ne tür yan etkilere yol açacaklarını nereden bileceğiz?

14) Madem bu kapanmalar etkili bir siyasetti, Belçika ve Peru gibi en ağır kapanma kararlarını uygulamaya koymuş ülkeler neden en yüksek ölüm oranlarına sahipler?

15) Herhangi bir yılda gripten ölenlerin sayısının 640.000’i bulduğu koşullarda önceki grip sezonu boyunca hükümetler, neden bu kapanma siyasetini uygulamadılar?

16) Her yıl bir milyon insanın ölümüne neden olan veremin yayılmasına mani olmak için bu ülkeler neden kapanmadılar?

17) İlk başta “eğriyi düzleştirmek” için iki hafta süreyle kapanılacağı söylenmişti. Bu uygulama bir yılı aşkın bir zamandır neden hâlâ yürürlükte? Dinine yandığımın eğrisi ne zaman düzleşecek? Daha ne kadar düz olması gerekiyor bunun?

18) İnsan hayatını kurtarmak için önemli olduğu söylenen bu kapanma tedbirleri neden hemen yürürlüğe girmedi, neden ilk hükümet kararnamesi çıkana dek saatlerce, hatta günlerce beklendi? Virüs, kararname çıkartılana dek geçen süre zarfında “ben kimseye bulaşmayayım da hükümetin otoritesini zayıflatmayayım” mı dedi?

19) Neden sürüyle uzman çıkıp, öldürücü bir virüse karşı bizi koruma amacını güden kuralları günlerce anlatıp durdular, ama sonra bizzat kendileri bu kurallara uymadılar? Bunlar canlarına mı susamışlar?

20) Madem Yeni Zelanda sınırlarını kapattı, böylece ülkedeki ölü sayısı düşük kaldı, madem tek bir vaka ölümlere sebep olabilecek potansiyele sahip, o zaman bu ülkenin sınırlarını açtığı, maske zorunluluğunu kaldırdığı, test yapmadığı, yeni gelenleri karantinaya almadığı, kimseye aşı yapmadığı Aralık 2019-Mart 2020 arası dönemde neden az sayıda insan öldü?

21) İngiltere’deki sürecin başındaki epidemiyoloji uzmanı Neil Ferguson, deli dana hastalığından 50.000 kişinin öleceği tahmininde bulunmuş, ama aslında 177 kişi ölmüştü. Aynı kişi 150 milyon kişinin kuş gribinden öleceğini söylemiş, ama gerçekte ölü sayısı 282’yi zor bulmuştu. Gene aynı uzman, domuz gribinin 65.000 İngiliz’i öldüreceğini iddia etmiş, ama gerçekte 457 kişi ölmüştü. Şap hastalığının 150 milyon kişiyi öldürebileceğini söylemiş, ölü sayısı 200’ün altında kalmıştı. Kovid konusunda da bu türden abartılı öngörülerde bulunan bir adamın hükümetin politikasını tayin etmesine neden izin verildi?

22) Bill Gates, tıp eğitimi almış ya da alırken okul bırakmış biri değil. Peki o zaman Gates, hükümet politikalarının tayin edilmesi noktasında neden önemli bir rol oynuyor?

23) Deniliyor ki Kovid’den ölme ihtimalini artıran bir husus da D vitamini eksikliği. O zaman hükümetler, insanları neden evlere hapsedip onları güneşten alacakları doğal D vitamininden mahrum bırakıyorlar?

24) Deniliyor ki Kovid’den ölme ihtimalini artıran bir başka husus da obezite. O zaman hükümetler insanları neden evlere hapsedip, spor salonlarını kapatıyor, ama hazır yemek satan mekânları arabaya servis veya paket servis gibi yöntemler üzerinden açık tutuyor?

25) Bir restorana maskesiz girmek tehlikeli, ama aynı restoranda maskeyi çıkartıp saatlerce yemek yiyip içmek güvenli, neden?

26) Bir havalimanı terminaline veya uçağa maskesiz girmek tehlikeli, ama koltuğa oturup maskeyi çıkartmak, yanındaki yolcuyla dirsek dirseğe oturmak, birlikte yemek güvenli, neden? Ne yani, yemek içmek, Kovid’e karşı bağışıklık mı sağlıyor?

27) Dünya Sağlık Örgütü, Dr. Fauci ve başka isimler, ilk başta maskenin virüsün insanlara bulaşması konusunda herhangi bir etkisinin bulunmadığını söylediler, peki neden sonra en etkili koruma yönteminin maske olduğunu iddia ettiler?

28) Fauci, bir maskeye kıyasla iki maske takmanın daha fazla koruma sağladığını söylüyor, iyi de bunu söylemiş olmakla üç maskeye ayıp etmiş olmuyor mu? Üç maske taksak bu sefer de dört maskenin boynu bükülmez mi? Peki maske üretenler, bugüne dek neden ilk ürettikleri tasarıma bir iki kat daha eklemeyi akıl edemediler?

29) Madem bu virüs çok tehlikeli, ölüme neden oluyor, maskeler de virüs içeren parçacıkları yakalıyor, neden ortalıkta kullanılmış maskelerin toplanacağı biyolojik açıdan tehlikeli maddeler için üretilmiş konteynırlar yok?

30) Bu öldürücü virüsün bulaştığı, ortalığa atılmış maskeleri toplayan temizlik işçileri arasında neden bir ölüm dalgasına tanık olunmadı?

31) Peki tüm dünya genelinde grip vakaları nasıl oldu da tümden sıfırlandı?

32) Bunun sebebi maske ve sosyal mesafe ise o zaman aynı tedbirler Kovid’in yayılmasında neden etkili olmadı?

33) Virüsle mücadele konusunda neden sokağa çıkma yasakları uygulanıyor? Yasağın sona ereceği saati Kovid virüsü mü söylüyor? Bu virüs, geceleri mi dolaşıyor? Saat akşam ondaki sokağa çıkma yasağı henüz başlamadığı için virüs saat 9:59’da herkesi pas geçiyor ama saat onu bir geçe hükümetin emirlerine uymadığı için gidip insanlara ceza mı kesiyor?

34) Öte yandan güvenli sosyal mesafe ABD’de 180 santim (6 fit) iken Kanada’da iki metre, Avustralya’da bir buçuk metre. Virüs, ülkelerin kullandıkları metrik sisteme uygun mu hareket ediyor? Bir kişi Kanada, diğer kişi ABD tarafında sınırda buluşuyorlar, bu durumda aralarındaki mesafe iki metre mi olacak 180 santim mi?

35) Bazı yerlerde cenazelere katılan insanlar sosyal mesafe kuralından muaf tutuluyorlar. Virüs, yakınını yeni kaybetmiş kişiye, ölüye saygısına binaen, bulaşmama tercihinde mi bulunuyor?

36) Madem hastaneler Kovidli hastalarla dolup taşıyor, onca hemşire, üzerinde bayağı kafa patlattıkları dans koreografilerini sergileyip bunları sosyal medyalarına yükleyecek vakti nereden buluyor?

37) Neden çıkıp birileri, kapanma tedbirlerinin protesto edildiği eylemlerde virüsün hızla yayıldığını söylüyor, iyi de Siyahların Hayatı Önemlidir eylemleri veya Biden’ın başkanlığını kutlama amaçlı eylemler güvenli mi? Ne yani, virüs insanlara politik eğilimlerine göre mi bulaşıyor?

38) Madem Vuhan pazarı bize Kovid’i, tavuk çiftlikleri kuş gribini, domuz çiftlikleri domuz gribini, büyükbaş hayvan çiftlikleri deli dana hastalığını, deve pazarları MERS’i armağan etti, o zaman tüm dünyada et ticaretini neden sonlandırmıyoruz? Hayvanların canını alma arzumuz, insanların hayatını kurtarma arzumuza galip mi geliyor yoksa?

39) Bu anaakım medya, ne zaman güvenilir bilgi kaynağı hâline geldi? Saddam Hüseyin’in 11 Eylül saldırılarına yardım ettiğini, kitle imha silâhlarına sahip olduğunu, kadınların rahimlerini parçalayıp bebekleri sokağa attığını, Esad’ın kendi halkını gazla zehirlediğini, ABD’nin askerlerini Suriye’den çekeceğini, Kaddafi’nin askerlerine kadınlara tecavüz etsinler diye Viagra dağıttığını, Trump’ın Putin eliyle seçilmiş, Kremlin’in kontrolündeki Mançuryalı bir aday olduğunu, cinsel suçlardan içeride olan iş adamı Jeffrey Epstein’in, gardiyanların hemen uykuya daldığı, tüm güvenlik kameralarının bozulduğu bir anda, kimsenin intihar edemeyeceği bir odada kendisini öldürdüğünü söylemesinden önce mi yoksa sonra mı güvenilir bir bilgi kaynağı olarak görülmeye başlandı?

40) Batılı insanlar ne zamandır savunmasız, güçsüz insanları ne pahasına olursa olsun korumayı kendilerine dert ediniyorlar? Afganistan’ı, Irak’ı, Libya’yı, Suriye’yi ve Yemen’i işgal edip bu ülkeleri harap etmeden önce mi yoksa sonra mı?

Branch Covidian
12 Mart 2021
Kaynak

0 Yorum: