26 Temmuz 2022

, ,

Kübalı Yoldaşlarla Dayanışma Mesajı

Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri
ve Devrim Hükümeti Başbakanı Binbaşı Fidel Castro Ruz’a

Değerli yoldaş,

Küba halkının Fidel Castro Yoldaş’ın rehberliğinde 26 Temmuz 1953’te Moncada Kışlası’nda sergilediği kahramanlık, sadece halkın uykudan uyanıp mücadele etme ve zafere ulaşma konusunda gerekli devrimci coşkuyu kuşanmasını sağlayacak kıvılcımı çakmakla kalmadı, aynı zamanda devrim ateşinin tüm Batı Yarımküre’deki ezilen halk kitlelerine erişmesini sağladı. Bu ateş, onca yılın ardından biz ezilen Siyahî kitleleri, ayrıca ABD’de yaşayan Meksika kökenli Amerikalıları, Latinleri ve Kızılderilileri ısıttı.

Bu kahramanlık, tüm insanlığın düşmanı olan canavarın bağrında yaşayan, çile çeken insanlar olarak, bilhassa bize cesaret verdi. Dolayısıyla, dayanışma içerisinde olduğumuz Kübalı yoldaşlarımızın 26 Temmuz’unu kutluyoruz. “Asrın gençleri”, sundukları örneklikle, sayıca azalmış olan, onca yoldaşını kaybetmenin acısını iyi bilen bize güç verdi. Onca kayba rağmen partimizin fikirleri, Siyah toplumu ve diğer ezilen kesimler içerisinde orman yangını misali yayıldı. Bugün halkın içerisinde belirli bir kudrete kavuştuk.

26 Temmuz’la dayanışma etkinliklerinde gerçekleştirilen kutlamalar, bize bizim de tüm dünya halklarıyla birlikte zafere ulaşabileceğimiz, kazanabileceğimiz gerçeğini anımsattı.

Gerici ABD emperyalizmi mağlup edilebilir. Verdiğiniz o şanlı mücadele, bu gerçeği bize öğretiyor, mücadele konusunda cesaret veriyor. Ayrıca bir halkın dünyada pratiğe döktüğü devrimci enterkomünalizmin ABD’yi ve tüm gerici emperyalizmi paramparça edip, dünyada insanlar arasında barışı tesis edebileceğini artık biliyoruz.

Aramızdaki mesafe kısa, ama siz Küba halkının buraya, yoldaşlarının yanına gelip, 26 Temmuz’u eskiden zalimlere ait olan sokaklarda, birlikte kutlayacağımız günlere daha çok var. O gün, halklar devrimci enterkomünalizmi dünya genelinde zafere ulaştırdıklarında gelecek.

Tüm yoldaşlarımız sizi, akılları, ruhları, kalpleri ve bağlılıklarıyla selamlıyor.

Huey P. Newton
Kara Panter Partisi Savunma Bakanı
24 Temmuz 1971
Kaynak

0 Yorum: