09 Nisan 2024

,

“Kız Kardeşim Meral”



Daha önce de on defa yazmış olabilirim:

Bir sokak röportajında sıradan bir emekli yurttaşa Meral Akşener hakkında ne düşündüğünü sordular, kadıncağızın cevabı çok netti: “Ona güvenmiyorum”. “Neden güvenmiyorsunuz?” sorusu yöneltilince şu cevabı verdi: “Çünkü MHP kökenli.”

Bu “yoldan geçen” demokrat vatandaş kadar bir politik ve tarihsel bilinci olmayan insanlar, Meral Akşener faşistinin (yönetici kadroları kendisinden de azılı faşistlerde dolu olan) partisinin büyük ortağı olacağı, kritik bakanlıkların önemli bir bölümünü alacağı bir “Millet İttifakı” iktidarının Türkiye’ye demokrasi getireceğini iddia ettiler ve pek çokları da bunu solculuk, ilericilik adına yapabildi.

Gençler hatırlamayabilir, bayağı bir zaman geçti üzerinden ama, aynı tipler, 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar “AKP faşizmini gerileteceği” iddiasıyla CHP-MHP ittifakına “bas-geç” kampanyasını desteklediler.

Sonra MHP dışarıdan BDP desteğine muhtaç olan bir koalisyon kurmayı reddedip (ki ne kadar da şaşırtıcı!) taraf değiştirince desteği verenler “aldatıldık” dediler.

EMEP, TİP gibi partiler, özünde hâlâ bu siyaseti devam ettiriyorlar, örneğin EMEP, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yıllardır kendi faşist örgütlenmesini yapan ve fazla konuşmayarak faşist çizgisini gizleyen ve politik kariyerini ilerleten Mansur Yavaş’a açıkça ve utanmadan oy verme çağrısı yapabiliyor, TİP ise Yavaş’a kaybettirmemek için aday çıkarmadığını açıkça söylüyor.

Nasıl olsa Mansur yarın cumhurbaşkanı seçilip (veya en azından İYİP’in başına geçip ya da kendi faşist partisini kurup iktidar ortağı olarak) faşist yüzünü daha açık olarak gösterince “aldatıldık” diyecekler veya başka demagojilerle “işin içinden çıkarız” diye düşünüyorlar herhalde. Böylece her geçen seçimde kendilerini de, solu da gittikçe daha fazla dejenere ettiklerini bile fark etmiyorlar.

“Meral’e güvenmiyorum çünkü MHP kökenli” diyen sıradan vatandaş kadar sınıf ve tarih bilinci olmayan bu insanlara siz de güvenmeyin, onların önderliğini takip etmeyin.

Onların destek verdiği Meral Akşener’e Mehmet Ali Birand, korucuların Kürt kızlarına tecavüz ettiği haberlerini soruyor. Feminist Sera Kadıgil’in “kız kardeş”i, bu yüzden laf ettirmediği bir dönem yoldaşı Meral Akşener, “Bu tecavüz olayları elbette ki rahatsız ediyor ama korucuların bir dönemde Güneydoğu’da çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini de unutmamak gerekiyor.” Düşman unutmuyor, ama solcular nedense unutuyor.

Kızıl Okuyucu
9 Nisan 2024
Kaynak

0 Yorum: