17 Ocak 2022

,

Cinsiyet Spektrumu

Büyüyen cinsiyet kimliği endüstrisinin bize getirdiği, cinsiyetin bir spektrum olduğuna dair anlamsız mantık, esasen yeni bir reklâm kampanyası sloganından başka bir şey değildir.

İlkin “Trans kadınlar kadındır” sloganı atıldı. Bu lafın üzerindeki yaldız kazındığında aslında denilen şu idi: “Erkek kadındır.” Sonra başka bir slogan rağbet görmeye başladı. Bu slogan da insanın iki ayrı cinsiyetten oluşmadığını söylüyordu. Bu mantığa göre insan erkek ve kadın olarak değil, bir ucunda kadınlığın diğer ucunda erkekliğin durduğu bir cinsiyet spektrumuna tabi bir varlık olarak dünyaya geliyordu. Bu anlayış da erkeğin kadın olduğunu söyleyen anlayış gibi cinsiyeti ortadan kaldırmak niyetindeydi.

Cinsel gelişim bozuklukları iki cinsiyeti kesen bir gelişme olarak bilinir. Nüfusun bu rahatsızlıklara sahip küçük bir kısmı, onları üzüntüye sevk edecek bir yaklaşım dâhilinde, büyük bir gündem üzre hareket eden kudretli elitler eliyle politik açıdan istismar edildi ve hep birlikte o elitlerin çıkarları için kullanıldı.

İnterseks üçüncü bir cinsiyet değildir ve ek cinsiyetler oluşturmaz, ancak fiiliyatta interseks trans lobisi tarafından istismar edilmekte, ek cinsiyetlerin kanıtı olarak kullanılmaktadır.

Oysa sadece iki gamet, iki üreme hücresi var: Erkek ve kadın. Trans lobisine göre bu spektrum fikri, interseks (hünsâ) olan kişiler iki cinsiyet üzerine kurulu “toplumsal yapı”dan kurtarılmalı. Bu anlayış, cinsiyet spektrumundan söz eden iddia, çift cinsiyetli kişileri cinsel açıdan iki ayrı cinsiyetten oluşan insan türünün dışında sayıyor. Bu noktada çift cinsiyetli kişiler, cinsiyet kimliği mitolojisini ve bir spektrum olarak cinsiyet fikrini desteklemek amacıyla, bir tür politik sopa olarak kullanılıyor.

İlginç bir şekilde, Latinceden gelen “spektrum” kelimesinin kökü, fiziksel olarak mevcut olmayan bir korku kaynağı olarak “hortlak” anlamı da dâhil olmak üzere görüntü veya hayalet anlamına geliyor. Aynı zamanda görüntü anlamı da bulunan “spektrum” kelimesinden türetilmiş olan spektral kanıt, fiziksel olarak mevcut olmayan kişilerin görüntülerinin yapıp ettiklerine dair tanıklığı ifade ediyor. Zaten cinsiyet spektrumu, cinsel kimlik mitolojisinin ürettiği söylemde tam da bu anlamıyla karşımıza çıkıyor. Zira cinsiyet spektrumu her türden kanıttan aridir, aynı zamanda insanlar ne erkek ne de dişidirler. Esasen cinsiyet değişimi diye bir şey yoktur. Her şey görüntüden ibarettir.

Ortada yalnızca yanılsama vardır ama bu yanılsama ürkütücü bir yanılsamadır, çünkü kendisine dilde, söylem alanında, kurumlar dâhilinde ve hukukta yol bulabilmekte, kudretli insanlar bu yolu takip ederek ilâç ve teknoloji sahasına yatırımlar yapmakta, ilâç endüstrisi ve teknoloji sahasının efendileri, transgenderizm ile transseksüelizmin ortalığa saldığı hayaletleri diri tutabilmek için her tür çabayı ortaya koymaktadır.

Peki ama bu cinsiyet spektrumu tam olarak ne anlama geliyor? Bu ifade neden bir tür slogan olarak dillere pelesenk oluyor?

Transseksüalizm, erkek cinselliğine ait bir fetiştir. Kadın olma hâlinden tahrik olma takıntısıdır. Bedensel bütünlüğün dağılmasında ve kadının nesnelleştirilmesi sürecinden kök alır. Şimdiye kadar Tıp-Sanayi Kompleksi’nin kazanç getiren bir pazar olarak görmediği transseksüelizm yeniden ambalajlandı ve transgenderizm denilen kârlı bir kimliğe dönüştürüldü. Bugün toplumda tapılan bir unsur olarak transgenderizm mitolojisi, epey para getiren bir sektör. Daha da önemlisi ise görüntünün bir bedende somutluk kazanabilmesi için çıkartılan kanunlar sayesinde teknoloji ve ilâç endüstrisi denilen tanrılar, süreç içerisinde cinsiyetimizin sınırlarını ihlal etme hakkına kavuşuyorlar.

Dolayısıyla sözlüğe, hukuka ve toplumsal dokuya girerken “cinsiyet bir spektrumdur” ifadesinin sahip olduğu anlam, bu ifadenin pratikteki karşılıklarına kıyasla daha az önemlidir. Devletin porno, taşıyıcı annelik ve fahişelik endüstrileriyle cinsiyetimizi nesneleştirmek ve metalaştırmak için hâlihazırda yaptıklarının ötesinde, devlet bugün seksin yapısını bozuyor, seksin ortadan kaldırılmasına doğru adımlar atıyor.

Erkekler kadın olabiliyorsa ve cinsiyet bir spektrum ise, demek ki kadınlar penis sahibi olabilir, erkekler doğum yapabilir, sperm enjekte edilebilir, yumurtalar toplanıp nakledilebilir, ceninler bir kapta büyütülebilir, rahim nakledilebilir, cinsiyet hanesi doğum sertifikalarından, sağlık kayıtlarından, adli sicil belgelerinden çıkarılabilir, böylece hepimiz insan olmanın anlamından uzaklaşır, iki cinsiyetli tür olmaktan çıkarız. Görünen o ki bir cinsiyete sahip olacağımız süre artık epey kısıtlı, zira yakın zamanda kadın veya erkek olma hâli kadük kalacak, demode olacak.

Şirketler “kapsayıcılık ve çeşitlilik” için türlü taklalar atıyorlar. İnsan bedenini çözüp dağıtan transgenderizm fetişini olağanlaştırmak için tonlarca para akıtıyorlar. Transgenderizm pazarını besliyorlar. Bir yandan da devlet kurumlarımız tüm insanları kucaklamayan bir yaklaşım dâhilinde, ikiden fazla, çoklu cinsiyeti, cinsel kimliği pazara çıkartıp satıyor, cinsiyeti bir pazar alanına dönüştürüyor, artık bir cinsiyet kalmayana dek onun iliğini sömürüyor.

Jennifer Bilek
13 Mayıs 2020
Kaynak

0 Yorum: