13 Kasım 2018

,

Acil Çağrı


Acil Çağrı: Gazze Saldırı Altında!
Filistin’in ve Direniş’in Safında Olun
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, bu kritik momentte saldırı altında olan Gazze’nin yanında olmaları konusunda dünyanın her yanındaki Filistin dostlarına, kurtuluş, adalet mücadelesi veren hareketlere, Filistin ve Arap toplumlarına acil çağrıda bulunmaktadır. Bu çağrıyı topraklarının kurtuluşu, Filistin ve tüm halkının hürriyeti için savaşırken kendilerine saldıran Siyonist işgal güçlerince bugün şehit düşürülen iki kahraman yoldaşımız Muhammed Tatari ve Muhammed Ode onuruna, onların yasını tuttuğumuz esnada yapıyoruz.

Şehit Yoldaş Muhammed Tatari
Yoldaşlarımız, dün gerçekleşen saldırı sonrası, sömürgeci güçlerce katledilmişlerdir. Saldırının amacı, Filistin direnişinin liderlerini kaçırmaktı veya katletmekti. Bu örtülü operasyonda yedi Filistinli, vatanlarını savunurken öldürüldü ama gene de Filistin direnişi, Siyonist güçlerin o suçu işlemelerine fırsat vermedi. Direniş dayanmayı bildi, dünyadaki en ağır silâhlarla donanmış güçlerinden biriyle kahramanca savaştı, suikastçılarına ve katillerine ağır darbeler indirdi.
Bu gece Gazze, bir kez daha bombaların gürültüsünü işitti. Siyonist güçler, televizyon istasyonlarını ve üniversiteleri bombardımana tutuyor, hastanelere saldırmakla tehdit ediyor. On bir yıl süren o acımasız ve insaf nedir bilmeyen kuşatmanın ardından Gazze, 2009, 2012 ve 2014 savaşları sonrası bir kez daha ordunun ağır saldırılarına maruz kalıyor.
Şehit Yoldaş Muhammed Ode
Bu saldırı, kuşatmayı yarmak ve geri dönüş hakkını dillendirmek için binlerce Filistinlinin Gazze’de toplanarak gerçekleştirdiği Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün başarılarını ortadan kaldırmaya dönük bir teşebbüs. Halkın bu hareketine karşı Siyonist güçler keskin nişancılarını boyunlarındaki tasmaları çözüp halkın üzerine saldılar ve iki yüzden fazla göstericinin canını aldılar. Tüm bu saldırılara rağmen Gazzeliler, direnişe sadık ve bağlı kaldılar, kendilerini savunanlara sırtlarını dönmediler, geri dönüş ve kurtuluş mücadelesine sebatla sarıldılar.
Gazzeliler yalnız değildir! Onlar yalnız kalmamalıdırlar. Bu saldırının altında sadece İsrail işgal gücünün değil, ABD, Britanya ve Fransa gibi sömürgeci-yerleşimci ve ırkçı devleti baştan ayağa silâhlandıran ve ona destek veren emperyalist güçlerin de imzası bulunmaktadır. Bugün Yemen’i harabeye çeviren, halkını katleden, bir yandan da Filistinlilerin haklarının ve varlığının nasıl ortadan kaldırılacağı hususunda fitne ve fesatla hareket eden gerici Arap rejimleri de bu saldırıya suç ortaklığı yapmaktadırlar.
Vakit eyleme geçme vaktidir. Bugün saldırı altında bulunan, ama her tür zorluğa karşın direnmeye devam eden Gazze halkının yanında olduğunuzu göstermek için sokaklara ve meydanlara çıkın, örgütlenin, gösteri tertipleyin, protesto eylemleri gerçekleştirin ve harekete geçin. İsrail’i boykot eylemleri örgütleyin, boykot hareketi inşa edin ve bulunduğu her yerde emperyalizme karşı koyun. Filistin halkının, Filistin direnişinin ve Filistin davasının, o nehirden denize özgür olma kavgasının ve geri dönüş mücadelesinin yanında olun!
FHKC
12 Kasım 2018

0 Yorum: