07 Temmuz 2024

,

FHKC’den İngiliz İşçi Partisi’ne


Son Britanya seçimlerinde İşçi Partisi için büyük bir zafer, Muhafazakâr Parti için ise bir yenilgi yaşandı; bu da İngiliz halkının Muhafazakâr politikalara olan güven eksikliğini yansıtıyor. Sadece iç meselelerle sınırlı kalmayıp, İsrail işgalini ve Gazze’deki imha savaşını desteklemek gibi dış pozisyonları da içeren bu politikalar, pek çok İngiliz tarafından reddedildi. Filistin halkı, İsrail işgalini ve onun saldırgan uygulamalarını destekleyen muhafazakâr politikalardan muzdariptir.

Muhafazakârların yenilgisi, adil ve adaletli politikaların benimsenmesi ve sömürgeci yaklaşımdan uzaklaşmanın gerekliliği konusunda bir derstir. İşçi Partisi liderliğindeki yeni İngiliz hükümeti, -özellikle İşçi Partisi'nin bölgedeki saldırgan politikaları destekleme geçmişi göz önüne alındığında- önceki yanlış rotasını düzeltmelidir.

Biz, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi olarak, Filistin halkının haklarını savunan herkese, özellikle de Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırıyı reddeden seslere derin takdirlerimizi ifade ediyoruz.

Siyonist işgal güçlerinin her gün gerçekleştirdiği katliamlar durdurulmalıdır.

Halkın ve uluslararası parlamentonun desteği, özgürlük ve adalet mücadelemizin önemli bir ayağını temsil ediyor.

Talep ettiğimiz şey, yalnızca İngiliz politikasında yüzeysel bir değişiklik değil, aynı zamanda İngiltere’nin Siyonist işgalle ilişkilerini yeniden değerlendiren ve Filistin halkının adil haklarını dış politikanın merkezine yerleştiren radikal bir değişimdir. Gerçek değişimin sokağın nabzından ve özellikle üniversitelerde devam eden kitle hareketinden geldiğini teyit ediyoruz.

İşçi Partisi liderliğindeki yeni İngiliz hükümetinden taleplerimiz şunlardır:

* Direniş, işgal altındaki her halk için meşru bir hak olduğundan, Filistin Direnişi’nin terör listelerine alınmasını yeniden düşünün.

* Siyonist soykırım savaşına katkıda bulunan İsrailli şirketlerin, özellikle Elbit Systems gibi İsrail silah fabrikalarının İngiltere içindeki çalışmalarını durdurun. –

* Filistin halkına karşı işlenen yüzyılın suçunun kefareti için ilk adım olarak Balfour Deklarasyonu için özür dileyin ve hatayı kabul edin.

* Bölgedeki sömürge politikalarına son verin ve başta Yemen ve diğer ülkelerde olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin başını çektiği şer eksenine ortak olmayın.

Biz Cephe olarak, halk etkinliklerinin, yürüyüşlerin ve oturma eylemlerinin sürdürülmesi, Britanya’da Siyonist varlığa ve onu destekleyenlere karşı kapsamlı boykot kampanyalarının geliştirilmesi ve genişletilmesi çağrısında bulunuyoruz.

FHKC
6 Temmuz 2024
Kaynak

0 Yorum: