10 Ekim 2014

,

Che Guevara'nın Mirası


Barinas eyaleti valisi Adán Chávez, Bolivya’da katledilişinin 47. yıldönümünde efsanevî devrimci Che Guevara’nın mirasına vurgu yaptı.

Venezuela Sosyalist Birlik Partisi propaganda ve haberleşme tugaylarının düzenlediği bir bayrak ödülü töreninde yaptığı konuşmada Vali Chavez, Che’nin Latin Amerika’daki özgürlük davasına olan sadakatini anımsattı.

Chavez, genel halk sağlığı öğrencilerine, tüm yeteneğini ve emeğini halkların esenliğine armağan eden Che’nin örnekliğini takip etmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Chavez, iletişimci tugaylarının Bolivar Devrimi’nin lideri merhum kardeşi Hugo Chavez’in girişiminde başlatılan 2013-2019 Anavatan Planı dâhilinde sahip olduğu öneme vurgu yaptı.

VSBP Propaganda ve Haberleşme Dairesi Başkanı Ernesto Villegas ise, tugayların her üyesinin her gün yaşanan medya savaşı ile yüzleşme konusunda, tüm ortamlarda, tam bir bağlılık içinde olması gerektiğini söyledi.

Villegas, CIA tarafından verilen emirle, 7 Ekim 1967’de Che Guevara’ya yönelik gerçekleştirilen suikast türünden, ABD hükümetlerinin terörizme dönük desteğini, işlenen suçları ve genel anlamda emperyalizmi kınadığını ifade etti.

Villegas, sağcı grupların ilerici hükümetlere yaptıkları saldırıların genç meclis üyesi Robert Serra ve eşi Maria Herrera’ya yönelik gerçekleştirilen suikast türünden sonuçları olduğunu söyledi.

Villegas, haberleşme tugayları üyelerinin hakikat için dövüşmek adına, gerçekleri çarpıtıp istikrarsızlaşmayı teşvik eden büyük basına karşı, sokaklara dökülmeleri gerektiğini söyledi.

Press Latina

0 Yorum: