18 Nisan 2018

, ,

Starbucks’ta Irkçılık


Bir habere göre Starbucks, 29 Mayıs günü 8.000 dükkânını öğleden sonra kapatacağını ve çalışanlarını eğiteceğini duyurmuş. Şirket, bu kararı geçen hafta Philadelphia’daki bir Starbucks’ta arkadaşlarını bekleyen iki siyahın tutuklanması üzerine almış. Bilindiği üzere, kafenin çalışanları, bir şey almayan bu iki siyahtan birinin tuvaleti kullanmak istemesi üzerine polisi aramışlardı.
Kendisi açısından yapısal bir nitelik arz eden bu ırkçılık meselesini ele alma noktasında Starbucks, çalışanlarının eğitimini İsrail’le bağlantılı İftira ve İnkârla Mücadele Birliği’nin (ADL) üstlenmesini ve onun çalışanları ırkçılığa karşı hassasiyet geliştirmeleri yönünde eğitmesini talep etti.
Bu, silâh kullanımının azaltılması konusunda Ulusal Tüfek Birliği’nden (NRA) yardım talep etmek gibi bir şey.
ADL, İsrail’deki ırkçı devletin Filistinlilere dayattığı iktidarın sürdürülebilmesi için uğraşan en önemli propaganda araçlarından biri.
Bu kurum, Amerika’da karakolların ve emniyet müdürlüklerinin askerîleştirilmesinden sorumlu.
Bu amaç doğrultusunda ADL, polis müdürlerini ve polis memurlarını Siyonist ordunun geliştirdiği ırkçı stratejileri öğrenmeleri için İsrail’e gönderiyor.
Eğer Starbucks, çalışanlarını ırkçı uygulamalar konusunda eğitmek istiyorsa, Ferguson’a veya Gazze’ye göndersin. Böylelikle Afro-Amerikalılar ve Filistinliler, onlara ırkçı fişleme girişimlerinin mağduru olmanın ne demek olduğunu bir biçimde öğreteceklerdir.
Bu hastalığa son vermek istiyorsanız, ırkçılığın mağduru olan kişilerin kapısını çalarsınız, ırkçılığa nasıl mani olunacağını öğretmek için onu uygulayanların yanına gitmezsiniz.
Yetki ve sorumluluk, ırkçılığı icra edenlere ve ırkçı eylemlerden sorumlu olanlara değil, ırkçılığa maruz kalan ve insanlıktan çıkartılan kesimlere teslim edilmeli.
Hamid Dabaşi

0 Yorum: