15 Mayıs 2023

,

Soros: NATO Derin Devletinin Memuru


“Sovyet imparatorluğu çökünce ben hemen devreye girdim ve parçaları topladım. Önce 1984’te Macaristan’da, sonra 1987’de Polonya ve Çin’de çalışma yürüttüm ve bu parçaları toplayarak Soros imparatorluğunu kurdum. Bu imparatorluk, Sovyet imparatorluğunun yerini aldı.” [George Soros mülâkatı]

George Soros, renkli devrimlerin generali olarak, NATO derin devletinin memurudur.

Onun işi, gelişmekte olan ülkelerde açığa çıkan “halk hareketleri” ile rejimleri değiştirmektir.

Peki bunu neden yapıyor? Dört sebebi var:

1. Renkli devrimlerle rejimleri değiştirmek sıcak savaşlardan daha az maliyetli bir yol;

2. ABD derin devletine belirli hususları makul düzeyde inkâr edebilme becerisi kazandırır. Böylece derin devlet, kendi memurlarının işledikleri suçların sorumluluğunu reddetme, bu suçların işlendiğini bilmediğini söyleme imkânına kavuşur. “İyi de bu işi yapan bir kişi, ABD hükümeti değil ki!” denilir;

3. Rejim değişikliği, iyi bir propaganda yöntemidir. Böylece devlet, “baksanıza, biz halkı özgürleştiriyoruz” der;

4. Yoksul ülkelere akıtılan birkaç milyon doların etkisi epey büyük olur.

Soros, bu işleri sırf güç ve şöhret için yapmaz.

Her darbede yapılan yatırım, yüklü miktarda kazanç getirir, zira yeni başa geçen kukla lider, ülkedeki kaynakları, şirketleri, bankaları üç kuruşa Soros’un koruma fonuna satarak onu ödüllendirir. Bu süreç, “Özelleştirme reformları” eliyle işletilir.

Soros’un bu koruma fonları, başka insanların parası” denilen stratejiyi kullanırlar. ABD ve AB’deki oligarklar ve finans kurumları paralarını onun koruma fonuna yatırırlar.

Başkalarının parasını kullanma stratejisi üzerine kurulu olan bu program, rejimin yeni değiştirildiği ülkede bir bankanın veya havayolu şirketinin yeni sahibi olan Soros’tan daha özel ve daha zeki yöntemlerle işletilen bir programdır. Bu sebeple, renkli devrimlerin kullanışlı aptalları, ortada dağınıkmış gibi görünen noktaları bir türlü birleştirip gerçeğe vakıf olamazlar.

S. L. Kanthan
19 Şubat 2023
Kaynak

0 Yorum: