04 Temmuz 2020

,

Askerlere Mesaj

ABD’nin Irkçı Emperyalist Ordusundaki Afro-Amerikalılara Devrimci Eylem Hareketi’nin ve Siyah Kurtuluş Ordusu’nun Mesajı

ABD Silâhlı Kuvvetleri’ndeki Afro-Amerikalılara okunacak veya elden teslim edilecek.

Kardeşler,

4 Temmuz 1965 günü hepinize selam olsun. Şuan ister Güneydoğu Asya’da (Güney Vietnam’da) ister Afrika’da (Kongo’da) ister Latin Amerika’da (Santo Domingo’da) isterse Avrupa’da (Batı Berlin’de) olun, size tek bir sorumuz var: Neden ordudasınız?

Sizinle ilgili olarak bize ulaşan haberlere göre hepiniz, yankilerin emperyalist ordusu içerisinde ırkçı beyaz askerlere ve polise karşı bir tür savunma savaşı veriyorsunuz.

Irkçı ABD’nin her savaşında biz vardık, ama bu ordu yurda döndüğünde bizimle savaştı. Dört yüz yıldır, sırf ağaç sırtındaki yuvamıza, mezara dönmüş evimize dönebilmek için bu ırkçı canavara sadakatimizi göstermekten vazgeçmedik, o ise sırf adalet istiyoruz diye bizi sokak ortasında dövdü. Evet, iki ve dört ayaklı köpekler kadınlarımıza, çocuklarımıza saldırsın, savunmasız analarımızın gözlerine gaz bombaları atılsın diye dönmüştük evimize. Kardeşler, ırkçı ABD’de “evimiz”e döndüğümüzde başımıza bundan başka bir şey gelmedi.

Kardeşler, sizin buraya, Amerika’ya gelip, bu acımasız, merhameti olmayan zalim devlete karşı vereceğimiz savunma savaşına katkı sunmanız gerekiyor. Evet biliyoruz, “kan kardeşlerimiz” aynı devlet için dövüşüyor, onun halkımızı köleleştirmesine, ona zulmetmesine yardım ediyor. Aynı devlet sizi mayın eşeği olarak kullanıyor, halkımızı John Birch Derneği, Gönüllü Askerler, KKK, Komandolar, CIA ve FBI gibi faşist ve siyah karşıtı grupları silahlandırmak suretiyle imha etmeye hazırlanıyor.

Eve döndüğümüzde cinayet, tecavüz, hadım etme ve imha ile yüzleşeceksek, neden başka ülkelere gidip ırkçı ABD hükümeti için savaşalım? ABD hükümeti, her gün Siyah Amerikalılara ırkçılık uyguladığı koşullarda başkalarını “özgürleştirmek”ten nasıl bahsedebiliyor? Bu devlet, şehirlerimizde ve tüm ülke genelinde ırkçılardan bizi koruyamayacağını söylüyorsa, o vakit silâhınızın namlusunu, çocuklarınızı, karılarınızı, annelerinizi, babalarınızı, kız ve erkek kardeşlerinizi, sevdiklerinizi taciz edenlere çevirin.

Kardeşler, kanunlar çare olmuyor; biz, sırf hayatta kalalım diye sokaklara döküldük. Yardımınıza ihtiyacımız var. Selma’da, Alabama’da, Bougaloosa’da, Los Angeles’ta, Filedelfiya’da Mississippi’de, Monroe’de, Kuzey Carolina’da, Detroit’te, Kaliforniya’da, Cleveland’da, Şikago’da, New York’ta, Maine’den Florida’ya oradan Washington’a her yerde size ihtiyacımız var. Şiarımız, “ya birlik ya ölüm!” olsun. Kardeşler, size soruyoruz: “Siz kimin safındasınız?”

Asya’daki, Afrika’daki, Latin Amerika’daki ve Afro-Amerika’daki kardeşlerinizle, dostlarınızla savaşmayın! “Gerekli olan her türden araçla” Bandung’daki (beyaz olmayan) kan kardeşlerinizle birlik olun ve aşağıdaki devrimci ilkeleri benimseyin:

1. Özsavunma ve intikam;

2. Tüm siyahların bağımsız eylemi;

3. “Bütünleşme” için mücadele, tüm kanın bir yerde toplanması.

Kardeşler, iliğine kadar sömürülen siyahlar olarak siz, bu devlet ve ordusu için savaşmamalısınız. Halkımız kurtulana dek ordu için savaşmayı reddedin ve devrimci Afro-Amerika saflarına katılın. Silâhlarınızı atın ve ırkçı Amerika’nın anavatanındaki ırkçı beyazlar dışında kimseyle savaşmayın.

Kardeşler, ülke içinde ve dışında devletin ırkçı politikalarından ırak olduğunuzu beyan edin.

Size sunduğumuz 4 Temmuz mesajımızda şu yazılıdır: Siyahî kardeşler, artık içinizdeki insaniyet gün yüzü görsün! Hep birlikte “Ya şimdi hürriyet ya da ölüm!” diye bağıralım!

Mücadeleye devam, değişim yakındır.

Devrimci Eylem Hareketi

ABD Siyah Kurtuluş Ordusu

4 Temmuz 1965

[Kaynak: Maxwell C. Stanford, Revolutionary Action Movement (RAM): A Case Study of an Urban Revolutionary Movement in Western Capitalist Society, Sosyal Bilimler Yüksek Lisans Tezi, Atlanta, Georgia, Mayıs 1986, s. 212-213.]

0 Yorum: