05 Temmuz 2020

,

Devrimci Milliyetçiliğin Kuralları


Bir devrimci milliyetçi, parti içerisindeki tüm otoriteye saygı gösterir.

Bir devrimci milliyetçi, hareketi destekleyenler arasında veya kitle içinde küçük tartışmalara girmez, dedikodu yapmaz, yapılan dedikoduya katılmaz.

Bir devrimci milliyetçi, bir kardeş olarak, tüm varlığını ve hayatını siyah milletinin kurtuluşuna adar.

Bir devrimci milliyetçi, iradesini milletinin iradesine teslim etmiş kişidir.

Bir devrimci milliyetçi, partinin yayınladığı tüm kurallara ve talimatlara saygı gösterir ve itaat eder.

Bir devrimci milliyetçi, “herkes” yerine “ben” diyen bireycilik mitini yok etmek için çalışır ve kişiliğinin dayandığı gerçekliği, herkesle kurduğu ilişkiyi öne çıkartır.

Bir devrimci milliyetçi, siyah halkla ve siyah milletle sıkı ilişki dâhilinde yürüttüğü çalışmalar aracılığıyla, birliğin kurulması için uğraşır.

Bir devrimci milliyetçi, öncü politik partinin gelişimini sağlamak için her fırsattan yararlanır, bu noktada bilgiden istifade eder, böylelikle bilme ve yapmanın birliğinin bir üst aşamasına geçer.

Bir devrimci milliyetçi, kendisini devrimci mücadeleden ayırmaz, kendisini onunla tanımlar.

Bir devrimci milliyetçi, kendi çıkarını değil öncünün çıkarını öne alır, çatışmaları, hoşnutsuzlukları ve anlaşmazlıkları ilgili kişilerle özgürce ve eksiksiz bir biçimde tartışır.

Bir devrimci milliyetçi, gelişkin bir ahlaka sahiptir, dolayısıyla kitlelerden tek bir parça iplik, tek bir iğne bile almaz. Kardeşlerimiz, birbirine saygıda kusur etmezler, başkasının şahsi kazanımından istifade etmeye kalkmaz, onu kötü kullanmaz, devrimci milliyetçilik doktrinini asla yanlış yorumlamaz.

Bir devrimci milliyetçi, tüm halkına ve tüm siyah milletine karşı her zaman dürüst olur.

Bir devrimci milliyetçi, en sıkıcı görevleri ifa ederken, en ağır sorumlulukları üstlenirken bile neşesinden bir şey kaybetmez. Kardeşlerine ve tüm siyah halkına sevgisini ve sadakatini asla yitirmez.

Bir devrimci milliyetçi, herkesten önce endişelenen, herkesten sonra keyiflenen kişidir.

Bir devrimci milliyetçi, para, paye veya şahsi kazanç karşısında asla yoldan çıkmaz, yozlaşmaz.

Bir devrimci milliyetçi, bilimsel sosyalizmin öğretilerini yüce tutar, partide öğretilen ve uygulanan devrimci milliyetçilik ilkelerini ve kanunlarını asla ihlal etmez.

Bir devrimci milliyetçi, siyah milletini gerekli her türden aracı kullanarak kurtarmak için tüm varlığını devrimci milliyetçiliğe adar.

Devrimci Eylem Hareketi

[Kaynak: Maxwell C. Stanford, Revolutionary Action Movement (RAM): A Case Study of an Urban Revolutionary Movement in Western Capitalist Society, Sosyal Bilimler Yüksek Lisans Tezi, Atlanta, Georgia, Mayıs 1986, s. 214-215.]

0 Yorum: