22 Temmuz 2024

Koç ve Bozkurt



Ali Koç, Bozkurt işaretine sahip çıkmış.

Sahip çıkar, Koçlar MHP’yi sever, faşistleri sever. Kendi sınıflarının iktidarını korumak için militanca çalışanları doğal olarak severler.

MHP, tekelci sermayenin gönlünde yatan sistemi, yani işçilerin, emekçilerin (Kemalist tek parti diktatörlüğü döneminde olduğu gibi) en ufak siyasal ve sendikal özgürlüğe sahip olmadan sömürüldüğü faşizmi temsil eder.

Bütün kritik dönemeçlerde MHP yöneticileriyle veya resmen MHP’li olmasa da aynı çizgideki politikacılarla açık/gizli istişarelerde bulunurlar. Tabii ki bu görüşmelerin içeriği asla halka açıklanmaz.

15 Temmuz’dan sonra AKP-MHP koalisyonunun kurulmasıyla MHP, poliste ve yargıda oy oranının çok üstünde bir güce ulaştı ve yarı yarıya (belki de daha fazla) iktidara ortak oldu, artık bunu göstermekten de kaçınmıyor.

Ayrıca, erken seçim olup olmayacağını belirleme gibi muazzam bir güç de gayrı resmi olarak MHP’nin tekeline verilmiştir.

2002’de TÜSİAD erken seçim isteyince, Bahçeli, ortağı olduğu hükümeti bozup erken seçim çağrısı yapmakta bir an olsun tereddüt etmemiştir.


Koçların MHP ilgisi ve muhabbetinin artmasında şaşırılacak hiçbir şey yoktur.

Küçük bir ek:

TÜSİAD, 2011’de MHP yönetiminin yarısını götüren kaset skandalı patladığında, bu kasetlerin ifşa edilmesini şiddetle kınama ihtiyacı duymuştu. Oysa bugün Özel Harekatçıların Bahçeli’nin elini öpmesini kınama ihtiyacı duymuyor veya (Rahmi Koç’un bir zamanlar yanından hiç ayırmadığı kankası olan, muhtemelen onun isteğiyle adı akçeli işlerle anılmasına rağmen CHP’den İBB adayı yapılan Sarıgül’ün kasetiyle ilgili böyle bir açıklama yapmıyor. Buradan da Koçların ve TÜSİAD’ın MHP’ye ne kadar değer verdiğini anlayabilirsiniz.

Kızıl Okuyucu
19 Temmuz 2024


0 Yorum: