02 Temmuz 2024

, ,

Arabiya


Arabiya isimli medya ağının sahibi, Suudi Arabistan krallığı. Doğrudan iktidardaki ailenin denetiminde faaliyet yürütüyor.

Son 12 saatte yaptıkları yayınlara baktığımızda, kanalın Gazze konusunda farklı bir manzara sunduğu görülüyor.

Bu yayın kuruluşu, yaptığı haberlerde 7 Ekim öncesi Gazze’yi “cennet gibi bir yer” olarak takdim ediyor, ardından da 7 Ekim saldırısının “yanlış bir eylem” olduğu, Gazze’deki durumu kötüleştirdiği imasında bulunuyor. Bu anlamda, ilgili yayın kuruluşu, İsrail’in resmi dilini benimseyerek, suçlunun İsrail ordusu olmadığını söylemiş oluyor.

Arabiya, Filistinli direniş örgütlerine ait açıklamalara hiçbir şekilde yer vermiyor!

Bunun yerine, sadece İsrailli siyasetçilerin ve liderlerin açıklamalarını paylaşıyor, buradan da Gazze’de İsrail ordusunun zafer elde ettiğini ispatlamaya çalışıyor.

Son 12 saatte yapılmış haberler incelendiğinde, Gazze’deki Filistin direnişine ait tek bir açıklamaya bile yer verilmediği görülüyor.

Arabiya ve ona bağlı kuruluşlar, aynı politikayı Yemen silahlı kuvvetleri konusunda da uyguluyor, bu ülkeyle ilgili olarak da sadece ABD Merkez Komutanlığı’nın açıklamalarına yer veriyor.

Ayrıca Sünni bir örgüt olan Müslüman Kardeşler’e saldırıyorlar ki bu, “şaşırtıcı” bir gelişme aslında.

Zira Arabiya ve sahipleri, kendilerini “Şii” olduğu için Hizbullah karşıtı olarak takdim ediyorlar, böylelikle Sünnileri önemsedikleri izlenimi yaratmaya çalışıyorlar.

Oysa gerçekte yegâne Sünni politik olarak Müslüman Kardeşler’e de saldırıyorlar!

Son 12 saat içerisinde Müslüman Kardeşler’e yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdikleri, yoğun bir propaganda faaliyeti yürüttükleri görülüyor.

Bu da Suudi Arabistan’ın antipolitik Müslüman ve direniş karşıtı olduğu, direniş ne tür bir biçim almış olursa olsun, ona karşı olduğu anlamına geliyor.

Suudi Arabistan, bir yandan da her türden laik içeriği ve fikri yaymakla meşgul.

Ek Not:

Aşağıda Kral Selman’ın doksanlarda Londra’da bulunan, Suudilere ait MBC şirketler grubunu ziyaretine ait bir videoya yer veriliyor. Bu ziyaretin amacı, doksanların başında Londra’da bulunan medya şirketinin elindeki teçhizatı ve yürüttüğü operasyonları kontrol etmek.


Bu ziyaret, şirket merkezi Ortadoğu’ya taşınmazdan, Katarlılara ait El-Cezire’yle “yarışsın” diye El Arabiya haber kanalını kurmazdan önce gerçekleştirildi.


Arkada burnuyla oynayan, Muhammed bin Selman’dan başkası değil.

Warfare Analysis
1 Temmuz 2024
Kaynak

0 Yorum: