04 Ocak 2020

, ,

Suikast


Suikast Kapsamlı Bir Cevabı Gerekli Kılıyor
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İran Devrim Muhafızları bünyesindeki Kudüs Güçleri’nin komutanı General Kasım Süleymani’nin ve Irak’ta faaliyet yürüten Halkın Seferberlik Güçleri’nin ikinci lideri Ebu Mehdi Mühendis’in ABD tarafından katledilmesini güçlü bir dille kınamaktadır.
Cephe, Irak topraklarında gerçekleştirilen bu suikastı ABD’nin Siyonist yapı ile birlikte bölge halklarına ve direniş güçlerine karşı işlettiği saldırı ve savaş sürecinde niteliksel bir değişimi ifade ettiği görüşündedir.
Cephe yaptığı açıklamada, Irak’ın işgal edildiği, saldırıya uğradığı sürece birden fazla Arap ülkesinin dâhil olduğunu ifade etmiş, bunun yanında ABD emperyalizmi ve Siyonist yapıya karşı tüm yurtsever güçlerin ve direniş güçlerinin koordineli, kapsamlı ve kesintisiz bir cevap vermesi ile ilgili talebini dile getirmiştir.
Cephe, General Kasım Süleymani’nin şehadeti ile ilgili olarak İran halkına ve liderlerine başsağlığı diler. Filistin halkı, Siyonist yapıya karşı yürüttüğü adalet mücadelesini destekleyip sahip olduğu yetenekleri geliştirmek suretiyle kendisine destek sunan İran İslam Cumhuriyeti’nin mevcut konumuyla oynadığı etkin ve önemli rolü asla unutmayacaktır.
FHKC
3 Ocak 2020

0 Yorum: