10 Nisan 2021

, ,

Ben Bir Savaşçıyım Suçlu Değilim

İbrahim Abdallah, 2 Nisan 1951 yılında Lübnan’ın kuzeyinde Akkar’a bağlı Kubayat köyünde dünyaya geldi. Katolik Maruni olan Abdallah, yetmişli yılların sonuna doğru Lübnan Komünist Partisi’ne katılarak devrim için mücadele etmeye başladı. Lübnan iç savaşı patlak verdiğinde önce Lübnan Ulusal Hareketi, daha sonra ise FHKC’ye katılarak silahlı direnişin önemli bir figürü haline geldi.

Vedi’ Haddad’ın yönettiği Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Dış Operasyonlar kanadında görev aldı. Namı değer Çakal Carlos’unda bir parçası olduğu bu kanatla Filistin direnişi için Avrupa’da eylemlerde bulundu.

Salih Musri ve Abdulkadir Saadi adlarıyla Fransa hücrelerini yöneltti. 1982’de ABD askeri ateşe yardımcısına ve aynı tarihte 3 Nisan da Paris’te Siyonist diplomat Yaakov’a yönelik eylemleri gerçekleştirdi. Ağırlıkla Amerikalı ve Siyonist diplomatlara karşı eylemlerde bulundu. Amacı, Filistin halkına zulmeden güçleri cezalandırmak ve Filistin direnişinin elinin, ne kadar korunaklı olursa olsunlar düşmanlarına illaki uzanabileceği mesajını vermekti.

Corc İbrahim Abdallah, gençliğini Filistin direnişine ve devrime adayan ender insanlardan biridir. 1984 yılında tutuklanan Abdallah, mahkemede “Ben bir savaşçıyım, suçlu değilim” diyerek davasını savunmuştur. 1999 yılında ömür boyu cezasının asgarisini tamamlayan Abdallah’ın 2003 yılında dile getirdiği şartlı tahliye talebi Fransa adli makamlarınca kabul edildi ve şartlı tahliye edildi. Ancak tahliye kararı verilmiş olmasına rağmen, ABD dışişleri bakanlığının baskısı sonrası, hiçbir sebep gösterilmeksizin Abdallah’ın tutukluluk haline devam kararı verildi.

36 yıllık hapis hayatıyla Fransa’nın en eski mahkûmu unvanı verilen Abdallah, hakkında tahliye kararı verilmesine rağmen ABD’nin baskısı sonucu 20 yıla yakındır haksız yere hapis yatmaktadır.

Dünya adalet tarihinde bir benzeri daha görülmemiş bu haksızlık, kendisini Avrupa’nın çağdaş eşitlikçi ve şeffaf devleti olarak tanımlayan Fransa devletinin ve halkının kara bir lekesidir.

Bir hafta önce (2 Nisan) Abdallah yoldaş 70 yaşına bastı. Lübnan hükümeti ve sivil toplum örgütlerinin isteği ve baskısına rağmen Fransız hükümeti ABD’nin isteğiyle “keyfi tutukluluk” halini hiç utanmadan devam ettirmektedir. Gerek Fransa’nın Abdallah’ı, Çakal Carlos’u, Siyonist İsrail’in Ahmed Sedat’ı zindanlara atması ne FHKC’yi yolundan alıkoyabilmiştir ne de Filistin direnişini zayıflatmıştır. Bu, bir onur meselesidir, insan kalabilme mücadelesidir. Selam olsun zindanlarda yüreği dik, başı eğilmez yoldaşlara.

Can Şahin
9 Nisan 2021

0 Yorum: