18 Ekim 2023

,

Üçüncü Afrikalı-Asyalı Yazarlar Konferansı

Üçüncü Afrikalı-Asyalı Yazarlar Konferansı,

1. Siyonist hareketi, tabiatı itibarıyla sömürgeci, amaçları açısından yayılmacı, yapısı itibarıyla ırkçı, kullandığı araçlar açısındansa faşist bir hareket olarak görür;

2. İsrail’i birlik ve sosyalizme doğru ilerleme süreçlerini kesintiye uğratmak amacıyla Arap devletlerine karşı saldırgan amaçlar doğrultusunda kullanılan emperyalist bir üs, emperyalizmin sözünü dinleyen bir araç ve yeni sömürgeciliğin Afrika ve Asya devletleri üzerindeki emperyalist nüfuzu muhafaza etmek için bel bağladığı bir köprü başı olarak görür;

3. Şiddet araçlarına başvuran İsrail’in Filistin’deki saldırgan varlığını suni, gasıp, demografik açıdan yayılmacı bir varlık olarak kabul eder. Netice itibarıyla onun varlığının ortadan kaldırılmasını özgürlükçü bir eylem ve acil bir görev olarak görür.

4. Arap milletinin sorunlarının çözümü anlamında gerici, sömürgeci rejimlerin tasfiyesi ile özgürleşme sürecini ve ilerlemeyi öngören devrimci çözümün temelde bölgedeki gericiliğin muhafaza edilmesini isteyen bir üs olarak İsrail’in tasfiyesine bağlı olduğunu düşünür.

5. İnsani ilerlemeyi hedef alan, medeniyetin karşısına çıkartılmış bir engel olarak İsrail’i faşist ve ırkçı bir sistem olarak görür;

6. Afrikalı-Asyalı Yazarlara, dünyadaki tüm ilerici yazarlara, hakikate ve tarihe dair en temel bilgilerle çelişen çıkarlara hizmet etmek amacıyla yazılı sözün onuruna ihanet etmiş olan yazarlar aracılığıyla Siyonist hareketin yürüttüğü kapsamlı kültürel komploya karşı durmaları, hakikat arayışı üzerinden, insanları yanlışa sevk eden kültürel saldırıyı göğüslemek ve hakikati tahkim etmek için tüm güçleriyle harekete geçmeleri çağrısında bulunur.

7. İsrail’in kendi topraklarında nefret yüklü ırkçı zulüm koşullarında yaşayan 250.000 Arap’a uyguladığı ağır kültürel kuşatmayı mahkûm eder.

8. Filistin halkının kendi ülkesini özgürleştirme hakkını terörist yönetimin gölgesinde yiğitçe savunan, işgal altındaki Filistin’de yaşayan Filistinli Arap yazarları selamlar, işgal güçlerinin uyguladığı kesintisiz zulmü mahkûm eder.

9. Asya, Afrika ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan, bilinçleri ve cesaretleriyle Siyonistlerin yalanlarına karşı durup onları ifşa eden, onurunu satmamış, sorumluluğunu bilen kalemleriyle, Filistinlilerin kendi kaderini tayin hakkı için verdikleri mücadelede onların davasına omuz veren ilerici yazarları selamlar.

10. Afrikalı ve Asyalı yazarların kendi topraklarının kurtuluşu için verdiği mücadelede Filistin halkına sundukları desteği, dünyada kurtuluşa ve özgürlüğe verilen desteğin ayrılmaz bir parçası olarak görür;

11. Üçüncü Afrikalı-Asyalı Yazarlar Konferansı, Filistinli Arapların Filistin’i özgürleştirmek ve gasp edilmiş olan vatanlarını her türden araçla yeniden kazanmak için verdikleri mücadeleye öncülük eden Filistin Kurtuluş Örgütü’nü destekler.

Mart 1967
Beyrut
Kaynak

0 Yorum: