13 Aralık 2022

,

Sentetik Cinsel Kimlikler


Bugün toplumsal cinsiyetin tanımı konusunda bir mücadele sürüyor. ABD’li zenginler, sentetik cinsel kimlikler fikrini propaganda ediyorlar ve Amerikalıların bu fikri benimsemesi için uğraşıyorlar.

Son on yıl içerisinde Illinois eyaletinin zenginlerinden, Obama’ya başkanken yardım eden, içinden ticaret bakanı, Illinois valisi ve yardım kuruluşu başkanı çıkartmış olan Pritzker ailesi, bu yardım faaliyetlerini bedensizleşme denilen ideoloji ve pratiği, medya, kültür, hukuk ve eğitim sahasına taşımak için kullanıyor.

Servetini Hyatt otel zincirine borçlu olan Pritzker ailesi, bugünlerde yardım faaliyetlerini transcenderizm denilen şeyi normalleştirmek için kullanıyor. Oysa bu terimin herhangi bir somut sınırı yok, dolayısıyla o, bir şeyler anlatmak için kullanılabilecek bir kelime değil. Bu nedenle ben, “sentetik cinsel kimlikler” terimini tercih ediyorum. Bu, terim Pritzker ailesi ve müttefiklerinin para akıttıkları şeyi, biyolojik gerçekliği inkâr eden anlayışı daha iyi tarif ediyor.

Sentetik cinsel kimlikler üretildi ve normalleştirildi. Amerika’da ve başka ülkelerde bu süreç, insan hakları şemsiyesi altında işletildi. Sentetik cinsel kimliklerin takdimiyle birlikte, daha öncesinde gey ve lezbiyenlere eşit haklar verilmesi için mücadele eden hareketten tümüyle farklı olan LGBTQ+ denilen ağ, somut ifade kanallarına kavuştu. Daha önceleri gey ve lezbiyenlere eşit haklar verilmesini isteyen hareket, esasen 2020’de görülen Bostock-Clayton İlçesi davası ile birlikte hükmünü yitirmişti. Zira bu davada, LGBTQ+’nın teknoloji-tıp kompleksi, büyük bankalar, uluslararası hukuk şirketleri, ilâç devleri ve şirketlerin gücü tarafından korunan bir kesim olduğuna, bu kesimin ilgili güçlerle sıkı bir ilişki içerisinde bulunduğuna hükmedilmişti. Bu kesimin ana derdi de insanların iki cinsiyetli olmadığını ispatlamaktı. Oysa bu iddia, sadece “geleneksel” dinlerin değil, gey-lezbiyenlerin hak mücadelelerini yürüten hareketlerin temel öncülleriyle ve gerçeklikle çelişmekteydi. Ayrıca feminist hareketin önemli bir kısmı da iki cinsiyetlilik anlayışını temel alıyor, toplumsal cinsiyet farklılıklarının bu iki cinsiyetlilik hâlinden kaynaklandığını söylüyordu.

Alabildiğine tıbbileşmiş olan cinsel kimlikleri kendince icat eden teknoloji-tıp kompleksine yatırım yapan Pritzker ailesi ve diğer zengin bağışçılar, insanın çift cinsiyetli değil, cinsellik spektrumuna tabi bir varlık olduğuna dair fikri normalleştirmek için uğraşıyorlar. Bu yatırım faaliyetleri kapsamında ameliyatlar ve ilâçlarla yeni sentetik cinsel kimlikler yaratılıyor. Yeni kimlikleri desteklemek adına, dinde reform çağrıları yapılıyor, kurumlar ve bireyler, bu kimlikleri normalleştirmeleri yönünde teşvik ediliyorlar.

2018 yılında Pritzker ailesinin önemli koltuklara sahip olduğu ve ciddi para bağışında bulunduğu Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles Kampüsü Ronald Reagan Tıp Merkezi’nde Obstetrik ve Jinekoloji Bölümü, erkek olmayı düşünen genç kadınlara üreme organlarını aldırmayı tavsiye etti ve bu bağlamda “cinsiyet doğrulama hizmeti” denilen prosedürün reklâmını yaptı.

Pritzker ailesi, Amerika’da 1968’de Şikago Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne verdiği 12 milyon dolarlık özel bağışla ilk kez bir tıp okuluna adını verilen aile. Haziran 2002’de bu aile, Şikago Üniversitesi Biyoloji Bilimleri Bölümü ve Tıp Fakültesi’ne 30 milyon dolar ek yardım yapacağını duyurdu. Bu yardımlar sayesinde aile, akademik tıp âleminde suyun başını tutan bir güç hâline geldi ve bu güç, sentetik cinsel kimlikleri merkezine yerleştirilmiş olan ajandanın uygulanması süreci dâhilinde, daha da arttı.

Gene 2002 yılında Jennifer Pritzker, Tawani Vakfı’nı kurdu. Vakıf, Howard Brown Sağlık Kurumu’na, Rush Tıp Merkezi’ne, Arkansas Üniversitesi Tıp Bilimleri Vakfı’na, Minnesota Üniversitesi Cinsel Sağlık Enstitüsü’ne para akıttı. Bu yardımlar da “toplumsal cinsiyet hizmeti” sunulması ile ilgiliydi. Bu hizmet, esas olarak çocuklar için cinsiyet yaratma çalışmaları bağlamında ve cinsiyetiyle uyuşmayan yetişkinlere yardım etme amacıyla verilmekteydi.

2012’de J. B. Pritzker ve M. K. Pritzker, STK’lara ve yardım kuruluşlarına yönetim danışmanlığı hizmeti veren Bridgespan Grubu ile birlikte Pritzker Ailesi Vakfı için uzun erimli bir strateji geliştirdi. Bu çalışmada, erken dönem çocuk eğitimi sahasındaki gelişmelere yönelik araştırmalara yer verildi. Vakıf, bu araştırmalara 25 milyon dolar ayırdı.

Pritzker ailesinin sentetik cinsel kimlikler meselesine bu kadar para akıtmasının bir sebebi de doğduğunda kendisine James adı verilen, ama sonra Jennifer ismini alan kuzen. J. B. Pritzker’ın kuzeni, Illinois Kara Kuvvetleri Ulusal Muhafızlar’da yarbay olarak görev yaptıktan sonra emekli olmuş. Üç çocuğu var. 2013 yılında, toplumsal cinsiyet ideolojisinin Amerikan kültürüne hâkim olduğu bir dönemde, Jennifer Pritzker kadın olduğunu açıkladı. O günden beri Pritzker, sahibi olduğu Tawani Vakfı üzerinden, aralarında İnsan Hakları Kampanyası Vakfı, Williams Enstitüsü, Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles Kampüsü Hukuk Fakültesi, Ulusal Transcender Eşitliği Merkezi, Transcender Hukuk Savunması ve Eğitim Fonu, Amerikan Hak ve Özgürlükler Birliği, Palm Ordu Merkezi, Dünya Transcender Sağlığı Derneği (WPATH) gibi cinsiyet spektrumu fikrine destek sunan kurumların bulunduğu bir dizi kuruma para yardımı yapıyor.

Yardım vakfına paralel faaliyet yürüten özel yatırım şirketi Tawani, enstrümanlar, implantlar, kesici aletler, cerrahide kullanılan enjeksiyonlar üreten tıbbi cihaz şirketlerini elinde bulunduran Squadron Capital LLC isimli Şikagolu şirketle ortak. LGBT hareketinin en yüce STK’sı Arcus Vakfı’nın kurucusu olan Jon Stryker’da olduğu gibi, Jennifer Pritzker de kâr amaçlı tıp yatırımlarını ve sentetik cinsel kimliklere destek sunan yardım faaliyetlerini birlikte yürütüyor.

Pritzker, aynı zamanda Minnesota Üniversitesi Ulusal Cinsiyet Spektrumu Sağlığı Merkezi’ne de para veriyor. Bu merkezin iddiasına göre, “cinsiyet spektrumu, iki cinsiyet fikrinin ötesine uzanan çok çeşitli cinsel kimlikleri içeriyor. Ciscender, transcender kimlikler, cender kuir ve nonbinary kimlikler, toplumsal cinsiyetin doğal ifade biçimlerinin olağan bir parçasını teşkil ediyorlar. Cinsiyet spektrumu sağlığı ise bireyin kendi benliğine dair anlayışıyla uyumlu cinsel kimlik ve ifade biçimlerinin sağlıklı, onaylı ve olumlu bir biçimde gelişmesiyle ilgili bir konu.” Pritzker’ın İnsan Cinselliği Programı Liderlik Konseyi’nde bilfiil çalıştığı üniversite, tıp fakültesine bağlı Cinsel Sağlık ve Toplumsal Cinsiyet Enstitüsü içerisinde genç yetişkinlere hizmet sunuyor.

Pritzker, Kanada’daki yardım faaliyetleri sahasında da aktif bir aile. Jennifer, bu ülkede Toronto Üniversitesi’ne bağlı Bonham Cinsel Çeşitlilik Çalışmaları Merkezi’ne parasal yardım sağlıyor. Bu kurum, insan cinsiyetinin yıkıma uğratılmasına dönük çalışmalara yatırım yapıyor. Merkezde eğitim veren ve Kanada’nın en büyük porno koleksiyonunu ifade eden Cinsel Temsiliyetler çalışmasının küratörü olan transcender çalışmaları profesörü Nicholas Matte, insanda iki cinsiyet olduğu düşüncesine karşı çıkıyor.

Pritzker, aynı zamanda Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunan Viktorya Üniversitesi’nde ilk transcender çalışmaları kürsüsünü kuran güç. Şimdiki bölüm başkanı Aaron Devor, 2016’da Transların Tarihini İlerletmek isimli konferansa ünlü transhümanist Martine Rothblatt’i davet etti. Google’ın yöneticilerinden Ray Kurzweil’ın akıl hocalığından istifade eden Rothblatt, konferansta WPATH gibi örgütlerin teknoloji sahasında transhümanistler yaratmaları konusunda transcenderlere hizmette bulunduğunu söyledi. (Rothblatt’ın bedensizleşme ideolojisi ve savunduğu teknoloji dini, Amerikan kültürü üzerinde gene Rothblatt tarafından kurulmuş olan Sirius uydu radyosu kadar etkili.)

Rothblatt, LGBTQ+ hareketinin iş dünyası içerisinde kurduğu ağı ifade eden Dış Liderlik çalışmasında da yer alıyor. Rothblatt, “her şeyi bilen, her yerde varolan, tüm yönleriyle güçlü ve faydalı teknolojileri uygulamaya koymak suretiyle biz, bir Tanrı meydana getiriyoruz” diyor.

Kâr amacı güden, tıp sahasında faal şirketler ve STK’lar, LGBT STK’ları denilen devasa altyapı dâhilinde iç içe geçiyorlar. Bunların çoğu, Pritzker ailesinden para alıyor. Bu şirketler ve STK’lar, sentetik cinsel kimliklerin kurumsallaşması için uğraşıyorlar, insanların cinsiyeti olan bedenlere doğduğunu söyleyerek, bedene yönelik tıbbi müdahalelerin önünü açmak için çalışıyorlar. Bugün Kaliforniya’da iki klinik, nonbinary ameliyatı yapıyor. Aynı kliniklerde kendisini hem erkek hem de kadın hisseden veya ikisini de kabul etmeyen bireylere cinselliği iptal etme ameliyatı yapılıyor.

Boston Çocuk Hastanesi’ndeki Cinsiyet Çoklu Uzmanlık Servisi 2007’de açıldı. Amacı, cinsiyet çeşitliliğine ve trans yetişkinlerin sorunlarına odaklanmak. Kurumun internet sitesinde denildiğine göre, kurulduğu günden beri servis, “mevcut programın kapsamını 3-25 arası yaşta hastaların kabulüne imkân verecek ölçüde genişletmiş.”

Ortabatı eyaletlerinde açılan, bu türden ilk çocuk kliniği olan, Lurie Çocuk Hastanesi’ndeki Cinsiyet ve Cinsellik Gelişim Programı, 2013’ten beri Şikago’da faaliyetlerine devam ediyor. Pritzker, bu programa 1 milyon dolarlık bağış yapmış. Jean “Gigi” Pritzker’ın kocası, hastanenin yönetim kurulunda. Cinsiyet Haritalandırma Projesi’nin hesabına göre, dünya genelinde bu cinsiyet kliniklerinden binlerce var. Bunların dört yüzünde çocukların cinsiyeti ameliyatla değiştiriliyor.

Stryker’ın başında olduğu Arcus Vakfı gibi Pritzker ailesi de psikiyatri alanının efendileriyle sıkı bir ilişki içerisinde. Lurie Çocuk Hastanesi Psikiyatri ve Davranış Sağlığı Bölümü, 2019 yılında Pritzker Vakfı’ndan gelen 15 milyon dolarla kuruldu. 2022’de kurum, “Kovid pandemisinden kaynaklı olarak, çocuklarda ve yetişkinlerde görülen akıl sağlığı ile ilgili sorunlara çözüm bulacak çalışmalar” için 6,45 milyon dolar aldı.

Illinois Valisi J. B. Pritzker, Jennifer’ın kuzeni, Psikiyatrik İşbirliği Temelli Hizmet Modeli ile ilgili kanuna onay verdi. Amerikan Psikiyatri Derneği’nin desteklediği kanuna göre, özel sigorta sahipleri ve tıbbi yardım alanlar, en az ayda bir, sağlık yetkilisinin davranışlarını izlemesine izin vermek zorunda. Bu kişiler, düzenli olarak psikiyatrik danışmanlık hizmeti almak, hastalardaki ilerlemenin izlenmesine izin vermek ve tavsiyeler almak durumunda.

J. B. Pritzker’ın kardeşi Anthony ile evli olan Jeanne Pritzker, Kolombiya Üniversitesi Los Angeles Kampüsü’nde psikoloji dersleri veriyor. Burada eşiyle birlikte okuldaki David Geffen Tıp Okulu’ndaki öğrencilere destek sunmak için Anthony ve Heanne Pritzker Aile Bursu’nu oluşturdu. Bayan Pritzker, Mattel isimli bir çocuk hastanesiyle bağlantılı olan Geffen Okulu’nun mütevelli heyetinin üyesi. Mattel ise piyasaya aktris Laverne Cox’a benzeyen trans bebekler sürmüş olan çokuluslu şirketin adı.

30 Haziran 2019 günü Vali Pritzker, “Uyumlu ve Kapsayıcı Okul anlayışına bağlılığımızı güçlendirecek” bir kararname yayınladı. Burada amaç, imal edilmiş cinsel kimliklere sahip çocukların el üstünde tutulmasını ve desteklenmesini sağlamaktı. Hatta eyalet genelinde “transcender, nonbinary, kendi cinsel kimliğiyle uyumsuz öğrencilere yönelik koruma kalkanının güçlendirilmesi” amacıyla okul yönetimlerine politikalarını değiştirme tavsiyesinde bulunacak öğretmenler ve okullar için ölçütler belirleyecek bir ekip bile kuruldu.

Ağustos 2021’de Vali Pritzker, eyaletteki tüm devlet okullarını ilgilendiren bir cinsellik eğitimi kanununu yürürlüğe koydu. Türünün ilk örneği olan bu kanunun çıkartılmasında amaç, Ulusal Cinsellik Eğitimi Standartları kitabının ikinci baskısı uyarınca, devlet okullarında 1. sınıftan 12. sınıfa kadar verilen cinsellik eğitimi müfredatını güncellemekti. Bu kanun, 1 Ağustos 2022’de yürürlüğe girdi. Her ne kadar ebeveynlerin yazılı olarak tercihlerini iletmesine imkân verse de birçok aile, çocuklarına toplumsal cinsiyet ideolojisi ve onunla bağlantılı materyallerin, cinsel sağlık kılıfı altında okutulması konusunda endişelerini dile getirdi.

Ulusal Cinsellik Eğitimi Standartları denilen kitap, Grove Vakfı’nın fonladığı Cinsellik Eğitiminin Geleceği İnisiyatifi isimli kuruluş tarafından hazırlandı. Grove Vakfı da David ve Lucile Packard Vakfı (HP şirketi) ve Ford Vakfı ile birlikte çalışıyor. Bu çalışmanın amacı ise ülke genelinde cinsellik eğitimi uygulamalarında okullara destek sunacak olan Cinsellik Eğitimini Kurumsallaştırma Çalışmaları denilen yapıyı meydana getirmek.

2012’de yürüttükleri yardım çalışmaları dâhilinde Pritzker ailesine destek sunmuş olan Bridgespan Grubu, Packard Vakfı’na da yardım etti. Bu yardım dâhilinde Cinsellik Eğitimini Kurumsallaştırma Çalışmaları isimli yapıyı da içeren birçok çalışma alanına ilişkin raporlar hazırlandı ve yatırım portföyü dâhilinde yürütülen işbirliği temelli çalışmalar gözden geçirildi.

Cinsellik Eğitiminin Geleceği İnisiyatifi içerisinde üç örgüt var: “Cinselliğin hayatın doğal ve sağlıklı bir parçası olduğunu göstermeye çalışan ulusal bir STK” olarak takdim edilen ABD Cinsellik Bilgileri ve Eğitimi Konseyi (Siecus); genç liderlerle ve yetişkinlerle birlikte çalışan, gençlere hizmet sunan örgütlerle birlikte gençlerin cinsel sağlık konusunda doğru bilgiler alma hakkını tanıyan programlara destek sunan, politikalara öncülük eden Gençliğin Destekçileri isimli örgüt; ve gençlere kapsamlı cinsellik eğitimi verilmesini sağlayan, bu eğitimi teşvik eden Answer isimli örgüt.

Bu yapıların hepsi, Grove Vakfı’ndan gelen paralarla ayakta duruyor. Vakfın para kaynağı ise Intel şirketinin eski CEO’su Andrew Grove.

Cinsellik Eğitiminin Geleceği İnisiyatifi, devlet okullarında çocuklara cinselliği öğretme konusunda “kapsayıcı bir yaklaşım” geliştirdi. Örgütün ana ilkesi şu: “Bugün daha küçük yaşta çocuklar, cinsellikle ilişkili meseleleri tartışabiliyorlar. Küçük yaş, çocukların cinsel yönelimi, cinsel kimlik ve cinsel ifade, cinsiyetlerarası eşitlik ve LGBT cemaati ile bağlantılı sosyal adalet gibi konuların gündeme getirilmesi için en uygun dönem. Bu, heteronormatif ve cisnormatif değerlerin ve önermelerin derinlere nüfuz etmediği, henüz kökleşmediği bir dönem.”

Cinsellik Eğitiminin Geleceği İnisiyatifi tarafından hazırlanan ve bugün Vali Pritzker tarafından Illinois eyaletinde uygulamaya konulan Ulusal Cinsellik Eğitimi Standartları kimi çevrelerde endişelere sebep oldu. Bu 72 sayfalık kitapta “anal seks” terimine on, “cinsel ilişki” terimine ise beş kez rastlıyoruz. En çok da “toplumsal cinsiyet” terimine yer veriliyor. Bu terim, 270 kez kullanılmış.

Birçok Amerikalının kadının adının dilden ve hukuk sahasından neden silindiğini, neden çocuklara cinsiyetlerini seçebilecekleri düşüncesinin aşılandığını merak ettiği koşullarda, Pritzker ailesi ve başka isimler, insan olmanın yeni bir yolunu inşa etmek için gayret sarf ediyorlar.

Bugün zenginler, bizim ne’liğimizi ve kim’liğimizi yıkıma uğratacak, anlamsızlaştıracak çalışmalar yürütüyorlar. Kliniklerde çocukların cinsiyetini değiştiriyorlar ve bu klinikleri dünyanın dört bir yanında açıyorlar. Bir yandan da yıkıma uğrattıkları insanlar için yeni haklar kaleme alıyorlar. Tüm bu sürecin tek bir açıklaması var o da kâr.

Belki de bu zenginler, kişisel takıntılarının ne denli iri ve cüsseli olduğunu görmekten zevk duyuyorlardır. Belki de burada insan, Tanrı rolü kesmenin cazibesine kul oluyordur. Bu sürecin neden işletildiği sorusunun cevabı ne olursa olsun, bu sentetik cinsel kimlikler, Amerika’nın geleceğinin kalıcı bir bileşeni hâline gelecekmiş gibi görünüyor.

Jennifer Bilek
15 Haziran 2022
Kaynak

0 Yorum: