06 Haziran 2020

,

George Floyd İçin Adalet


Amerikan Halkının Taleplerine Destek Olun:

George Floyd İçin Adalet!

Filipinler Komünist Partisi (FKP) Amerikan halkının, 25 Mayıs günü gözaltına alındıktan sonra dört polis tarafından katledilen, Minneapolis’te ikamet eden, 46 yaşındaki George Floyd için adalet talebini destekler.

Floyd’un öldürüldüğü anı kayıt altına alan videoda görüldüğü üzere, bir polis dokuz dakika süreyle onun boynuna bastırıyor, bir yandan da ellerine kelepçe takıyor. Floyd’un son sözleri “nefes alamıyorum”du ki bu söz, tüm ABD’de yankılandı ve siyahların ülkedeki ırkçılık sorunu konusunda duydukları nefretle buluştu. Floyd’un öldürülmesi ile otuz kadar şehirde kitlesel gösteriler ve isyanlar yaşandı.

Eylemlerin ve gösterilerin en fazla yoğunlaştığı yerler ise Minneapolis, New York, Los Angeles, Philadelphia, Oklahoma, Seattle ve Washington’dı. Beyaz Saray önünde toplanan eylemcilere Gizli Servis ajanları sert müdahale ettiler.

Ülke geneline yayılan kitle gösterileri ve isyanlar, Trump hükümetinin faşist, ırkçı, kadın düşmanı ve göçmen karşıtı politikalarına yönelik öfkenin birer yansıması. Bu gösteriler, bir yandan da kapitalist ekonomik resesyondan kaynaklanan sosyo-ekonomik krizin derinleşmesinin ve yoğunlaşan işsizlik sorunu karşısında Amerikan işçi sınıfının artan huzursuzluğunun birer tezahürü.

Filipinler Komünist Partisi, “yağma başlarsa silâhlar konuşur” açıklaması yapan, göstericilere ateş etmeleri konusunda polise ve askere emir veren Trump’ın halka karşı uyguladığı faşist şiddeti kınamaktadır.

Filipinler Komünist Partisi
1 Haziran 2020
Kaynak

0 Yorum: