14 Nisan 2020

,

Ahmed Sedat’a Özgürlük

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Sedat, Filistin devrimci solunun ve bir bütün olarak Filistin ulusal kurtuluş hareketinin lideridir.
Sedat’ın davası, Filistin halkının meşru liderlerini hedef alan İsrail hapishanelerinin sömürgeci niteliğini örnekler, Sedat’ın Siyonistlerin askerî mahkemelerini boykot edişi ise onun tüm sömürgecilik yöntemlerini reddeden iradeye ilkeli bir biçimde bağlı olduğunun kanıtıdır.
Sedat’ın davası, bir yandan da ABD ve Britanya gibi emperyalist güçlerin oynadığı rolü aksettiren bir ayna niteliğindedir. Bu aynaya, Filistin halkına ve Filistin direnişine zulmeden Filistin Devleti’nin ve onun “güvenlik koordinasyonu” üzerine kurulu rejiminin sureti de yansımaktadır.
Biz, Filistin’e destek veren herkesin Ahmed Sedat ve tüm Filistinli tutsaklara özgürlük kampanyasına destek sunmasını istiyoruz.
Her yıl Ocak ayında Filistin Devleti’nin onu tutsak ettiği, İsrail işgal güçlerinin şiddet kullanarak kaçırdığı günün yıldönümü, Ahmed Sedat için uluslararası eylem günü olarak anılmaktadır.
Bu uluslararası eylemler, İsrail rejiminin hedeflerine ulaşamadığını, Sedat’ın ne tecrit edilebildiğini ne de susturulabildiğini, hatta onun uluslararası solun ve kurtuluş hareketlerin liderlerinden biri hâline geldiğini ortaya koymaktadır.
Ahmed Sedat, hapishane parmaklıklarının ardında da dünyanın her yerinde sürmekte olan mücadeleye enternasyonalist bir isim olarak bağlılığını sürdürmektedir.
Ahmed Sedat’a ve tüm Filistinli tutsaklara özgürlük!
Filistin’e özgürlük, nehirden denize kadar!
Samidoun

0 Yorum: