20 Ocak 2012

, ,

FHKC Tutsakları

İsrail hapishanelerinde tutuklu Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi tutsaklar, 16 Ocak 2012 tarihi itibarıyla, kendilerine dönük saldırıların arttığı, koşulların kötüleştirildiği ve suistimallerin yoğunlaştığı hususunda uyarıda bulundular. İçeride kaleme aldıkları mesajda tutsaklar, Filistin yönetimine, ülkedeki politik yönelimlere ve partilere çağrıda bulunarak, onların tutsakların korunması için sorumluluk üstlenmelerini istediler.

Tutsaklar bildirilerini FHKC Genel Sekreteri Ahmed Sedat’ın Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından kaçırılmasının onuncu yıldönümü vesilesiyle kaleme aldılar. Bu mesaja göre, hapishane koşulları giderek kötüleşiyor ve insanca yaşama imkânı azalıyor. Eşi benzeri görülmemiş bir zulüm ve saldırıya maruz kaldıklarını söyleyen tutsaklar, görevlilerin kendilerine karşı intikam duygusu ile yüklü saldırılar gerçekleştirdiklerini, bu tarz saldırıların onlarca yıl süren mücadelede Filistinli tutsakların büyük fedakârlıklarla elde ettikleri kazanımları yok ettiğini belirtiyorlar.

Filistin yönetiminin ve partilerin kendi çektikleri ıstırap karşısında sergiledikleri eylemsizliği ve duygusuzluğu eleştiren tutsaklar, Filistinli tutsakların serbest bırakılması için işgal devletine karşı baskı uygulanmasını ve tutsaklara karşı giderek yoğunlaşan baskı politikalarına son verilmesini talep ediyorlar. Ayrıca tutsaklar, durum bu şekilde devam ettiği takdirde, ucu açık bir açlık grevi başlatacakları konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Tutsaklar, “Filistin Yönetimi’nin halkın sırtında yük ve eylemcileri tutuklamak için bir araç olmak yerine, Ahmed Sedat’ın kaçırılması gibi o büyük suçu işledikten sonra, artık tüm gayretini İsrail işgaline karşı verilecek mücadeleye yoğunlaştırması ve tutsakların davasını Filistin mücadelesinin merkezine taşıması gerektiğini” söylüyorlar. Tutsaklar, hukuku, insan haklarını ve tutsaklara yönelik muamelelerle ilgili yasal normları çiğnemesi sebebiyle işgalci gücü toplantı ve mahkemelerde soruşturmaları yönünde, uluslararası topluma ve insan hakları kurumlarına çağrıda bulunuyorlar.

Tutsaklar, aralıksız üç yıl boyunca tecritte tutulan Ahmed Sedat’a ve diğer tutsak politik hareket liderlerine yönelik işgalci gücün uygulamaya devam ettiği tecrit politikasını kınıyorlar. Bildiri ayrıca İslamî Cihad mensubu tutsakları ayrıştırıp farklı kısımlara yerleştiren İsrail Hapishane Hizmetleri’nin mevcut eylemini de kınıyor ve bu çabanın mücadele aracılığıyla kazanılan bir kazanım olarak hapishanede aynı koğuşta birlikte kalan tutsakları parçalamayı amaçladığını belirtiyor.

FHKC tutsakları ayrıca sorgu esnasında bir hapishane subayının saldırısına uğradıktan sonra 11 günden fazla bir süredir açlık grevinde olan İslamî Cihad eylemcisi Adnan Hıdır’ı da selâmlıyor.

Tutsaklar, tutsakları desteklemek ve onların ıstıraplarına son vermek amacıyla acilen eyleme geçilmesi yönünde Filistin halkına ve ulusal harekete çağrıda bulunarak, tutsakların davasının ulusal mücadelede ön plana çıkartılması gerektiğini vurguluyorlar. Hapishanelerdeki durumun geri döndürülemez bir noktaya geldiğini söyleyen tutsaklar, işgal karşıtı mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılıklarını ifade ediyorlar.

FHKC
16 Ocak 2012

0 Yorum: