17 Şubat 2016

,

Kapitalizm Kâr İçin Savaş Çıkartıyor


Kapitalizm Kâr İçin Savaş Çıkartıyor: Borotba’nın NATO’nun Münih’te Düzenlediği Güvenlik Konferansını Protesto Edenlere Gönderdiği Dayanışma Mesajı
Yoldaşlar,
Dünya büyük bir değişimin eşiğinde. Kapitalist ekonomik model krizde. Kapitalist ülkeler arasındaki çelişki daha da derinleşti. Kârlarını muhafaza etme mücadelesi dâhilinde dünyanın birçok kısmında iktidardaki elitler korkunç savaşların başlamasına neden oluyorlar. Kendi bencil amaçları için Ortadoğu’da kökten dincileri, Ukrayna’da sağcı-radikal güçleri sahaya sürüyorlar.
ABD dünya üzerindeki ekonomik hâkimiyetini sürdürmek istiyor, bunun için de elindeki tüm araçları kullanıyor: Dünya Ticaret Örgütü gibi mevcut ekonomi kurumlarını yeniden yapılandırıyor, Transpasifik ve Transatlantik Ortaklıkları gibi yeni kurumlar oluşturmaya çalışıyor. Hâkimiyetini korumak için ABD, geçmişte NATO Genel Sekreter Yardımcısı General Alexander Vershbow’un açıktan söylediği biçimiyle, NATO denilen askerî bloğu doğuya doğru genişletiyor. Baltık devletlerinde askerî varlığın artmasında amaç rakibi Rusya’ya baskı uygulamak.
Dünya ekonomisinde yaşanan süreçleri, buna bağlı olarak siyasetteki gelişmeleri analiz eden Borotba Birliği daha adil bir dünya düzeni, yani sosyalizmi kurmak için mücadele eden tüm komünist ve ilerici güçlerin koordinasyonunu sağlayabilecek tek bir enternasyonal yapıyı oluşturmanın vaktinin geldiğine inanıyor.
Bugün kapitalist sisteme karşı mücadele Ukrayna dâhil tüm ülkelerde yürütülüyor. Bu mücadelede birçok yoldaşımız esir düştü, kimileri canlarını verdi!
Ama partimizin uğruna mücadele ettiği ulvi ülküler hâlâ muzaffer olmaya devam ediyor, zira yeni, daha adil bir toplum inşa etme fikri milyonlarca Ukraynalının yüreklerinde yaşıyor. Bizim görevimizse onları örgütlemek.
Kapitalist sisteme karşı mücadele eden, Marx’ın fikirlerini destekleyen herkese, tüm anti-faşistlere ve tüm ilericilere dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz.
Yaşasın proletaryanın enternasyonal birliği!
Zafer bizim olacak!
Koordinatör: Alexey Albu
Borotba (Mücadele) Birliği
13 Şubat 2016

0 Yorum: