09 Ekim 2023

,

Direniş Engellenemez


Uluslararası Halklar Meclisi, Siyonist işgal hükümetinin ilân ettiği, Gazze’ye yönelik ablukayı pekiştirme kararına karşı Filistin halkının yanında durur.

Alınan bu yeni tedbir, Filistin halkını ırk ayrımcılığına, işgale ve zulme karşı ortaya konulan örgütlü direnişi kırmak amacıyla, gıda ürünlerinin ve suyun şehre girişine mani olacak acımasız bir abluka ile cezalandırmak için başvurulan bir araçtır.

Dünya genelinde tüm ilerici ve devrimci güçlerden bu çeşitli adımlarla pekiştirilen bu ablukayı mahkûm etmelerini ve Gazze halkıyla dayanışma eylemleri örgütlemelerini istiyoruz.

İşgal ordusunun başındaki isim, bugün “Gazze’yi tümüyle kuşatma altına alıyoruz. Artık şehre ne yiyecek, ne su ne de doğal gaz girecek. Tümüyle dış dünyaya kapatılacak” diyor. Bu adımın Siyonizmin rehin tuttuğu 2,3 milyonluk nüfusuyla Gazze’yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesi hâline getirmiş olan mevcut abluka politikasını pekiştirip güçlendirdiğini görmek gerekiyor.

Siyonist işgal gücü, şehri tümüyle abluka altına alma ve silâhlı çatışma sürecini tırmandırma imkânına ABD hükümetinin ve Avrupalı ortaklarının verdiği paralar ve suç ortaklıkları sayesinde kavuşuyor.

2018’de Gazze’de gerçekleşen Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü esnasında Siyonist keskin nişancılar, Siyonistlerin Gazze etrafına inşa ettikleri Duvar’a yapılan barışçıl yürüyüş eylemine saldırarak 250’dan fazla insanı katletti, 800’den fazla insanı yaraladı. Eylemi bastırma amacıyla yürütülen saldırılarda toplamda 20.000 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler, barışçıl eylem yapan göstericilere aşırı güç kullandığı için Siyonistleri eleştirdi.

Bir hükümet, ezilen bir halkın şiddet araçlarına başvurmayı öngörmeyen mücadele biçimlerini kullanmasına mani olmak için şiddete başvurup insanları katlederse kaçınılmaz olarak silâhlı direniş yönteminin kullanılmasına neden olur. Bugün de tanık olduğumuz budur.

Tüm kıtalarda faaliyet yürüten halk hareketleri, sendikalar ve sol politik partiler olarak biz, Filistin halkının ulusal kurtuluş mücadelesiyle dayanışma içerisinde olduğumuzu beyan ediyor, hiçbir ablukanın Filistin halkının kahramanca yürüttüğü direnişi kıramayacağını söylüyoruz!

Uluslararası Halklar Meclisi
9 Ekim 2023
Kaynak

0 Yorum: