15 Şubat 2023

Tevatür


Tevatürler pandemisine ikna olup eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda gönüllü kulluk ettin.

Çin’de sedyede titreyen, yere kapaklanan adam videosu dışında hiçbir veri yoktu elimizde. Hastalığı evde atlattığın hâlde, maske takıyorsun.

“Doktor arkadaşımla konuştum, durum fenaymış” dışında bir şey bilmiyorduk. Geri kalan her şey, tevatürdü. Yoğun bakımlarda yoğunluk olmasın diye kapandık. Aşı inşallah bulunur diye kapandık. “Aşı yüzde doksan beş koruyucu” denildi. “Aşı süper de aşısızlar yüzünden çalışmıyor” denildi.

Deprem, Bruce Lee vuruşu oldu. Farkında değiliz şimdilik.

Asrın grip salgınına ikna olanlar, “Asrın Felâketi”ne ikna olmak istemiyor, AKP’ye yarar diye.

DSÖ salgını kime yaradı diye sorup, kapanmaktan vazgeçmiş miydiniz?

Kendini solcu sayan davarlar bile sermaye sınıfının salgını fırsata çevirdiğini söylemişti. Biz komplocular ise salgın ve tedbirlerinin orantısız olduğunu ve bununla görülmemiş bir sermaye transferi yapılacağını söylediğimiz için komplocu ve düz dünyacı olarak yaftalandık.

AKP mi, ilk dört senenin sonunda tabela partisi olması gerekirdi. Baykal, merhum, bile devirebilirdi. Ahmak ve ahlâksız adamı, bu partiyi konsensüsle iktidarda tuttu, sermaye ve devlet.

AKP fobisi, akıl sağlığından yemiş. Dırdırcı ve kem gözlü ev hanımı olmuşsun.

AKP'nin kadrosu yok. AKP, liyakati katledenlerin partisi. AKP kadroları ve kalibresizlikleri, insanı utandırır. AKP'nin halefi olacak kadrolar ne âlemde peki? Çok mu akıllı ve ahlâklılarmış?

AKP'nin bir dünya okuması var, hiç değilse. Amerikan-İngiliz kamplaşmasında Demir İpek Yolu safına iltihak edecek kadar dünya okuması var. Sen, Blair’i Bush’un finosu gösteren karikatür şahittir, Amerikan-İngiliz çatışmasını bile idrak edememiş adamsın.

Dünyasız bir adamın Tayyip nefretiyle baş başayız. Dünyanın nereye gittiğine dair fikri olmayan adamlar, 2002 AKP'si demek olan Altılı’ya razı olmuş. Selçuk filan başa geçsin, AKP’ye de razı olur mu dersiniz?

Salgın, sermayeye yaramıştı. Yanlışlıkla olmuş, tamam. Onlar da servetlerine servet katacaklarını bilmiyormuş. Galp temiz oluncu, hee. Asrın Felâketi olan deprem de AKP’ye yarayacaksa yarasın. AKP’ye yarayan her şey, sizin sevgili sermayeye yarıyor nasıl olsa.

Milli bayramlarda pahalı ve duygusal video çekerler, barışırsınız. Bırakın, yarasın AKP’ye.

Yakup Yabancı
15 Şubat 2023
Kaynak

0 Yorum: