18 Haziran 2021

, ,

Neden Hep Biz?


HDP’ye yapılan saldırı ve bir kadının katledilmesi, aslında bize çok şey ifade ediyor.

“Biz” diyorum çünkü artık, faşist kapitalist muhafazakâr iktidarın hedefindeyiz. Kürt, Alevi ya da Maoist, Leninist, orta solcu, düz solcu gibi ayrım yapılmıyor artık. Ya onlardansın ya da düşmansın. Oldum olası katledilen, zulme uğrayan, tekmelenen, aşağılanan biz olduk. Hangi hükümet başa gelirse gelsin ilkin hep biz hedefe konduk. Ama biz de bir olamadık hiçbir zaman.

İzmir’deki eylemi, bir faşist mafya liderinin “büyük provokasyonlar olacak” sözüne bağlıyorlar.

Biz, o söylemeden, önceden olacağını biliyorduk bir şeylerin, çünkü ne zaman iktidar krizi olsa bir şeyler olmuştur: 80 öncesi Maraş, Çorum gibi, Madımak, Gazi gibi, Suruç, Ankara Garı gibi ve daha niceleri.

Peki ama hep hedef olan bizken, canı yanan, kanı akan, yaşamından olan bizken, yıllardır bu oyun oynanırken, biz ne yaptık? Falanca eylemi kınıyoruz, filanca eylemi kınıyoruz. Tamam da kardeşim kınamayla düşman korkmuyor, planlarına son vermiyor. Tam gaz can yakmaya devam ediyor.

Ekonomi çökmüş durumda, bir bir devletin bağırsakları kusuyor, işledikleri suç sineye çekilecek gibi değil, halk yoksullukla kamçılanıyor, yarınlara umutla bakmak yok artık, “dün daha iyiydi” deniliyor ve artık her yeni gün nasıl bir bela başlarına gelecek korkusu hâkim. Afganistan ihalesi bize bırakıldı. Suriye, Libya bataklığından sonra bir bataklık daha.

İktidar çöküşte ama son bir hamleyle 15 Temmuz senaryosuna benzer bir planla koltuğu sağlama almaya çalışıyor. HDP üzerinden Kürt bağımsızlık hareketini kışkırtıp bir iç savaş havası estirilmek isteniyor. Afganistan ihalesini kabul etmelerinin nedeni de bundandır. ABD Kürt bağımsızlık hareketini hükümetin istediği gibi yörüngeye sokacak. Çünkü ABD her zaman çıkarlarını koruyan bir Türkiye ister.

Hendek olaylarına benzer olaylar yeniden doğacak gibi, dağlar yeniden alev alacak gibi, emekçiler yine Türk ve Kürt diye ikiye ayrılarak ölecek. Kazanan emperyalizm ve onun faşist işbirlikçileri olacak.

Bizim sol hareketler ise adalet demokrasi barış havariliğine soyunacak ve kınıyoruz sözlerini papağan gibi tekrarlayacak.

Ufukta bize yine zulüm, kan ve gözyaşı var. Hasan Hüseyin’in de dediği gibi bıçak kemiğe dayandı.

Can Şahin
18 Haziran 2021

0 Yorum: