06 Haziran 2020

, ,

Siyahların Kurtuluşu Yanlısı Filistinliler


Bugün biz, Siyahların Hayatı Hareketi’ne destek veriyor, polis teşkilâtından, hapishane sisteminden ve sömürüye hizmet eden tüm kurumlardan kurtulma, ayrıca siyah topluluklara ve onların geleceklerine yatırım yapılması çağrısında bulunuyoruz.

Dünya genelinde yapılan gösteriler bağlamında Siyahların Hayatı Hareketi, siyah topluluklarının askerîleşmiş polise karşı savunulmasını, öte yandan virüs salgınından fazlasıyla etkilenen siyah topluluklarına yeterli test ve sağlık hizmeti sunulmasını talep ediyor.

Hareketin genel vizyonu ve uzun erimli stratejisi, siyahlara yönelik savaşın son bulması üzerine inşa edilmiştir. Bu noktada hareket, sadece polis memurlarının hesap vermesini değil, polisin elindeki tüm ırkçı kurumsal yapının sökülüp atılmasını ve halka göre yeniden oluşturulmasını istiyor. Ayrıca hareket, servetin yeniden dağıtılması, siyahların bağımsız bir politik güce ve kendi kaderlerini tayin hakkına kavuşturulması çağrısında bulunuyor.

Kendi kaderini tayin hakkı için mücadele eden Filistinli ve Arap gençler olarak biz, siyah yoldaşlarımızın kurtuluş ve adil bir dünya için verdikleri mücadeleye bağlı olduğumuzu beyan ederiz.

Biz, tüm topluluklarımızın ve müttefiklerimizin bahsi edilen taleplerin tamamı karşılanana dek eylemlere devam etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Sizi, örgütlü siyahların tahayyül ettikleri geleceği inşa etmelerine katkı sunmaya ve George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery ve devlet destekli şiddetin katlettiği her bir siyahı onurlandırmaya çağırıyoruz.

Sokakların taleplerini biz de haykırıyoruz: polise tahsis edilen mali kaynaklar kesilsin, hapishaneler ve karakollar kapatılsın, iktidar halka verilsin.

Filistin Gençlik Hareketi
5 Haziran 2020
Kaynak

0 Yorum: