19 Ekim 2015

, ,

Filistin'i Destekliyoruz



Filistin davası insan ruhunun temellerini derinlemesine yerinden ediyor, çünkü o, adalet hasretinin en yalın biçimini yansıtıyor.

Bu davaya eşlik eden veya ona ilham veren her daim varolan sebepleri anlamak için teorik açıklamalara ya da ekonomik, sosyal teoriye başvurmaya gerek yok.

O, tankın karşısında elinde taşla duran çocuk, güçlü ve kibirli Golyat’ın karşısına çıkan küçük ve zayıf Davud’dur.

Filistin davası, oğlunun kurşunlarla delik deşik edilmiş bedenini alan bir kadının acı dolu çığlığıdır. O, oğullarının cesetlerini harabeye dönmüş evinin içine girip alan babanın haykırışıdır.

Onu tekzip etmek için tarihle veya efsanelerle ilgili herhangi bir karmaşık argüman ileri sürmek gayrimeşrudur. Hiçbir millet uygulayacağı şiddeti içinde yaşadığımız sisli zamanda kaybolup gitmiş gerçekler üzerine kurma hakkına sahip değildir.

Eğer biri çıkıp, New York’un, Buenos Aires’in veya Rio de Janeiro’nun boşaltılıp buralara eski Amerikalı kabilelerin yeniden yerleştirilmesi gerektiğini söyleme cüretinde bulunsa, herkes ona deli diyecektir

Onlar, bunu anlamak için beş yüz yılı aşkın bir zaman yeterli diyeceklerdir. Bu nedenle iki bin yıl öncesine atıfla ifade edilen haklara dayanmak gayet saçmadır.

Adalet davası, ondan kaynaklanan güç ve para meselesiyle yüzleştiğinde her zaman önemli bir zorlukla yüzleşmiştir. Para ve güç, adalet davasını akamete uğratıp onun saygınlığına halel getirir.

Hakikat, çoğunlukla savaş uçaklarının ve bombaların sesiyle ezilir. Yalanların mantığı silâhlarla aynı hizada yürür.

Çıkarlar oyunu insanları başka yöne bakmaya iter, burada amaç onların gördüğü günahı görmezden gelmektir. Hiçbir para, hiçbir ödül bir çocuğun yüzündeki gülümsemeden kıymetli değildir.

Filistin, namusunu yitirmiş gibi görünen insanlığın karşısında çile çekip tek başına ağlıyor. Çekilen acıya kayıtsız kalmak ve başkalarının çektiği ızdırabı görmemek yaşanan yıkımın kaynağıdır.

Biz Filistin’i, davası ve mücadelesiyle birlikte destekliyoruz. Bugünün gettolarında gizlenen anneleriyle, yaşlıları, çocukları ve kadınlarıyla, erkekleriyle, o davası ve intifadasıyla…

FARC-EP Merkezî Yüksek Komutanlık Sekreterliği
Kolombiya Ormanları
14 Ekim 2015
Kaynak

0 Yorum: