03 Ocak 2024

,

Salih Aruri


Siyonist rejimin 18 yıl hapiste tuttuğu, Filistin mücadelesinin lideri Şeyh Salih Aruri’ye yönelik gerçekleştirilen suikast, Siyonizmin ve emperyalizmin onlarca yıldır davanın altını oymak için bel bağladığı, uzun zaman önce iflas etmiş olan suikast siyasetinin bir yansımasıdır.

Salih Aruri’den Fethi Şikaki’ye, Abdulaziz Rantisi’den Şeyh Ahmed Yasin’e, Ebu Cihad’dan Kemal Udvan, Muhammed Naccar, Kemal Nasır’a, Vedii Haddad’dan Gassan Kenefani’ye, Muhammed Budya’ya, Basl Arac’a ve Semir Kuntar’a dek birçok isme suikast düzenlemiş olan Siyonist rejim, elindeki bu suikast silâhına güvenle sarıldı.

Yıllar içerisinde Siyonist rejim, direnişi suikastlar yoluyla kırmaya çalıştı. İşgal altındaki Filistin’de, Lübnan’da, Fransa’da, Belçika’da ve Yunanistan’da liderlerimizi, hocalarımızı, stratejistlerimizi hedef almak suretiyle Filistin halkının o yok edilemeyen iradesini ezmek için uğraşıp durdu.

Bugün katlettikleri Salih Aruri şunu söyleyen bir isimdi:

“Suikast tehditleri savuran işgalci güç, bizim ‘teslim olduk’ açıklaması yapacağımızı mı bekliyor? Hayır, bu tehditler bizi asla korkutmaz. Biz Hamas savaşçıları olarak halkımız nasıl şehit oluyorsa öyle şehit oluruz, halkımız nasıl hapis yatarsa öyle hapis yatarız. Bizim evlerimiz yıkılıyor, her yerde aranıyoruz, takibata uğruyoruz. İşgal koşullarında bunlar olağan şeyler. Biz mücadele ediyoruz, çünkü etmek zorundayız.”

Şehitler ölmez. Onlar, Siyonizme ve emperyalizme karşı, geri dönüş hakkı ve kurtuluş için verilen mücadelede yaşıyorlar.

Samidoun Network
2 Ocak 2024
Kaynak

0 Yorum: