22 Nisan 2023

,

Zincir En Zayıf Halkası Kadar Güçlüdür


160 kilo çeken, demirden bir zincirin bir halkasını tahtadan bir halkayla değiştirsek ne olur?

O vakit zincir kırılır.

Tahtadan halka koptuğunda tüm zincir kırılacaktır. Bu noktada o zincirin ne kadar güçlü ve sağlam olduğunun bir önemi yoktur.

Aynı durum politika için de geçerlidir.

Hükümet yanlısı konum alan küçük burjuva partileri olarak Menşevikler ve Narodnikler, Bölge Konseyleri seçimlerinde Plehanov’un başını çektiği Edinstvo (“Birlik”) grubuyla güçlerini birleştirdiler.

Beyler, bu konuda suçlayacak birini arıyorsanız, dönün aynaya bakın!

O elinizdeki “demirden” zincir paslı ve zayıftı, üstelik halkaları sadece tahtadan değil, kilden ve kâğıttandı.

Bunun suçlusu sizden başkası değil!

Yoldaşlar, işçiler, askerler, emekçiler, Narodnik-Menşevik bloğuna oy vererek, aslında Plehanov’un grubuna oy vermiş olacaksınız, bunun farkında mısınız?

Verdiğiniz oy, Menşevik ve Sosyalist Devrimci gazetelerin bile sırtını döndüğü, Plehanov’un o rezil örgütüne gidecek.

Verdiğiniz oy, kapitalistlerin gönlünü hoş tutmak istercesine, savaşı açıktan savunan ve onun zaferle neticelenmesini dileyen Plehanov’un örgütünün hanesine yazılacak.

Sandığa gidip suçu Alman kapitalistlerinin üzerine atmak ve tüm ülkelerin işçilerinin kardeşlik esası üzerine kurdukları ittifakın kapitalistlere karşı verdikleri mücadeleyi ayaklar altına almak suretiyle Rus kapitalistlerini her gün aklayıp duran Plehanov’un o rezil örgütüne oy atacaksınız.

Eğer kapitalistlerin karşısında, işçi sınıfının yanındaysanız, eğer ekmek, barış ve özgürlük istiyorsanız, o vakit o içten içe çürümüş “Birlik” örgütüne kendi listelerine girme ve saklanma imkânı sunan Narodniklerin ve Menşeviklerin oluşturduğu bloğa tek bir oy bile vermezsiniz!

Sadece Bolşeviklere ve enternasyonalist Sosyal Demokratlara oy veriniz!

V. I. Lenin
9 Haziran 1917
Kaynak

0 Yorum: