09 Mart 2023

,

Meşruiyet İstatistiği


TKP, 9 Mart 2023 tarihli son bildirisinde “devrimci güçler”i seçim ittifakına çağırıyor. Bu çağrıda “düzen muhalefetinden net bir biçimde ayrışmak, son tahlilde iki kişinin oylanacağı Cumhurbaşkanlığı seçiminde değil, parlamento seçimlerinde mümkün olacaktır” deniliyor. Bu açıdan TKP, vasıfsız parlamentonun esas belirleyici olduğunu söylüyor.

“Parlamentoya girmemiz gerek” demek, “Bizim TİP’ten bir farkımız yok. Hiçbir şekilde işçi sınıfının devrimci öncüsü olmaya yetecek öngörü ve cesarete sahip değiliz” demektir.

TKP, bir önceki seçimde yine parlamento seçimlerine girebilmek uğruna, insanları başkanlık seçiminin de yapıldığı sandığa götürmüş, başkanlık seçiminde boş oy atmak gibi aptalca bir yöntemle kendi kitlesini yeni sistemin meşruiyet istatistiği hâline getirmişti.

Böylece utangaç CHP’lileri başkanlık seçiminden mahrum bırakmaktan ve kendisini de küçük burjuva çevresinin eleştirilerinden korumuştu. Hayatta kalma refleksi hâline gelmiş bu tavır, partinin alâmet-i farikası hâline gelmiş vaziyette, maalesef.

Başkanlık anayasasının oylandığı referandumda “hayır” deyip, sonuç “evet” çıkınca “bu seçim çalıntıdır, meşru değildir” diye geveleyip, yine mühürsüz oylar sayıldığında veya seçim yasası değişince “genel oy hakkı tehlikededir” diyerek imza toplayan, ama sonra sandığa giden de kendileridir.

“Bu ne perhiz bu ne turşusu” dedirten her hareketiyle kendi kadrolarını kötürümleştirmiş, her hareketiyle küçük burjuvalar için daha cazip hâle gelmiş olan bu örgüt, maalesef elimizdeki örnekler içinde ehven denebileceklerdendir. Hâli pür melâlimiz budur.

Ortamlarda üyelerine "seçim sadece propaganda aracıdır, biz kazanmayı umursamıyoruz" diye palavra sıktıra sıktıra beyinleri uyuştuğu için artık değişen koşullar vs. değerlendirmesine bile girmeden beylik ezberlerle burjuva muhalefetin kuyruğuna takılmakta bir beis görmüyorlar.

Bunları söyleyince de “başka ne yapalım o zaman, sen söyle” diyorlar, âdeta çaresizlikten böyle davrandıklarını itiraf ediyorlar, ama hiç bu çaresizliği sorgulamıyorlar.

Partinize soru sormak ve sorunuza alacağınız cevaba ikna olmayı istememek bile sizler için iyi bir başlangıç, yoldaşlar.

Seçkin Akıncı
9 Mart 2023
Kaynak

0 Yorum: