06 Şubat 2020

,

İşçi Sınıfına ve Halka


13 Kasım 1971 tarihinde Eduardo Gimenez, 29 Mayıs, Miguel Polti, Lazcano-Polti-Taborda, Jorge Sbedico, Adrian Toschi, Ferreyra-Martinez, Moises Alter, Halkın Devrimci Ordusu’nun Cordoba’daki kararlı militanları, Sancor fabrikasının binalarına el koydu. İşçileri bir araya toplayıp onlara konuşma yaparken, eylemin amacını da açıkladılar: ürünleri şehirde yeni inşa edilmiş 15 gecekondu mahallesinde dağıtmak, dolayısıyla da şirketin işçilerden çaldığının bir parçasını halka geri vermek.
ERP'mize bağlı Halk Kuvvetleri’nin operasyonel seviyesini ve bağlılığını da gösteren bu eylem, bir kez daha ekonomik durgunluğun ve halkımızın çilesinin sebebi olan sömürücü şirketlere ve adaletsiz ve insanlık dışı kapitalist sistemin kayıtsız şartsız koruyucusu, emperyalizmin ve tekellerin uluslararası jandarması olan karşı-devrimci silahlı kuvvetlere soluklanma fırsatı vermemeye kararlı olduğumuzu kanıtlıyor.
Ülkedeki burjuvazinin, daha da açık hâle gelen faşist görüşlerle, silahlı öncüleri ve sınıf sendikalarını dağıtarak Arjantin’de sınıf mücadelesini durdurmak için popülist bir proje yürüttüğü bu zamanda, ancak işçi sınıfı tarafından yürütülen uzun süreli halk savaşının kesin kurtuluşumuz için garanti olduğunu, Latin Amerika’da hiçbir faşist, popülist ve reformist planın, özellikle de tekeller ile karşı-devrimci ordunun işbirliğinde işlemeyeceğini tekrar söylüyoruz. Uruguay, Bolivya, Peru’daki süreçler ve en son kardeş Şili halkının tecrübe ettiği acı süreç, bunun anlamlı birer kanıtıdır.
Halk güçlerinin ve özellikle de örgütümüzün sürekli büyümesi, bu devrimci sürecin geri döndürülemez olması, nihai mutluluğumuz, kurtarılmış Sosyalist Vatan için mücadelede canlarını veren Trelew Kahramanları ve diğer şehitlerimizin davasının kesin zaferi, bize bunları söyleyebilmek için gerekli umudu veriyor.
Halk güçlerini kuvvetlendirelim!
Faşist yükselişe karşı direnelim!
İkinci ve tam olacak bağımsızlığımız için!

0 Yorum: