27 Mart 2023

,

III. Dünya Savaşı’nı Durdurun


Rusya ile Ukrayna arasında NATO’nun sürece doğrudan müdahale etmesi sonucu yaşanan çatışma, III. Dünya Savaşı’nın başlaması gibi bir tehdidin gündeme gelmesine neden oluyor. Avrupa ve Amerika’daki elitler, Kiev’deki kukla rejime sundukları desteği “Rus saldırısını savuşturmak için gerekli bir hamle” olarak niteleyip meşrulaştırıyorlar.

Aslında gerçek saldırgan, ABD-NATO-AB koalisyonudur. Bu koalisyon, Sovyetler Birliği’nin dağılışını, Rusya’yı kuşatmak ve mağlup etmek amacıyla tüm Doğu Avrupa’yı ekonomik ve politik açıdan boyunduruk altına almak için önemli bir fırsat olarak kullandı. Bu strateji dâhilinde atılacak nihai adım, muhtemelen Ukrayna’nın NATO ve Avrupa Birliği’ne alınması, ilhak edilmesi, devamında da Moskova’daki rejimin değiştirilmesi olacak.

ABD’nin başını çektiği abluka politikasının bu savaşı halkların kendi kaderini tayin hakkı ve demokrasi ilkelerini savunmak için başlattığına ancak aptallar ve unutmayı meziyet belleyenler inanabilirler. Gerçek şu ki söz konusu abluka politikası, Yevromaydan darbesine verdiği desteğin ardından Ukrayna ordusunu ve Neonazi gruplarını finanse edip silâhlandırmış, onları Donbas cumhuriyetinin ve Rusya’nın üzerine sürmüştür. Gerçekte AB-NATO-AB bloğu, Ukrayna halkını, üstünlüğünü tesis etmek için bir tür yem olarak kullanmış, böylelikle halklara ve milletlerin egemenliğine saygı temeli üzerine kurulu çok kutuplu düzenin ortaya çıkmasına mani olmak istemiştir. Eğer bu abluka, Rusya’yı boyunduruk altına almaya dönük çabalarında başarıya ulaşırsa, Çin’le girişilecek savaş için gerekli yol da açılmış olacaktır.

III. Dünya Savaşı’na mani olmak, tüm kalbiyle insanlık için iyi şeyler isteyen herkesin ilk görevidir. Bu sebeple, milletler arasında güçlü ve büyük bir barış ve kardeşlik koalisyonu meydana getirilmesi gerekmektedir. Bu türden bir ittifak, tüm biçimleriyle militarizme ve emperyalizme karşı mücadele yürüten birbirinden farklı insanları harekete geçirebilmek zorundadır.

Bu süreci başlatmak için sizleri 27-28 Ekim 2023 günü Roma’da düzenlenecek olan Avrupa Barış Konferansı’na katılmaya davet ediyoruz.

Bu çağrıya imza atanlar olarak şu talepleri dillendiriyoruz:

Ukrayna’ya silâh sevkiyatları derhal durdurulsun;

Rusya’ya yönelik yaptırımlara ayrıca Rus düşmanı kampanyaya son verilsin;

Rusya’yı terörist devlet olarak mahkûm eden açıklama iptal edilsin;

Savaşan güçler ateşkes yapsın;

Ukrayna gerçek manada tarafsız ve demokratik bir ülke hâline getirilsin;

Silâh yarışı durdurulsun, NATO dağıtılsın.

Son olarak, halklara emperyalizmin tüm biçimlerine, milliyetçi şovenizme karşı mücadele yürütmeleri çağrısı yapıyoruz. Biz her bir insana ve tüm milliyetlere saygıyı temel alan çok kutuplu dünyanın kurulması fikrini savunuyoruz.

Gerçek bir barış, adil bir barış için.

Ayrı ayrı bir hiç, birlikte her şeyiz.

İlk imzacılar:

Borotba (Mücadele -Ukrayna) Rusya Birleşik Komünist Partisi (Rusya) Gürcistan Sosyalist Hareketi (Gürcistan) Donbas’ı Öldürmeye Son Verin (Avrupa) Socialismo XXI (21. Yüzyıl Sosyalizmi -İspanya) PARDEM (Küreselleşme Karşıtı Parti -Fransa) Selbstbestimmtes Österreich (Kendi Kaderini Tayin Eden Avusturya) Freie Linke (Özgür Sol -Avusturya) Antiimperialistische Koordination (Antiemperyalist Koordinasyon -Avusturya) Freie Linke Zukunft (Özgür Sol Gelecek -Almanya) Fronte del Dissenso (Muhalif Cephe -İtalya) Comitato No Guerra No NATO (Savaşa ve NATO’ya Hayır Komitesi -İtalya) Italia Unita (Birleşik İtalya -Italya) Ancora Italia per la Sovranità Democratica (İtalya için Yeniden Demokratik Egemenlik -İtalya) 3V (Aşıyla İlgili Gerçekleri İstiyoruz Hareketi -İtalya) MMT (Italya) Liberiamo l’Italia (İtalya’yı Özgürleştirelim -İtalya)

Sonradan imzalayanlar (liste hâlen daha imzaya açık ve sürekli güncelleniyor):

Friedensbrücke-Kriegsopferhilfe e.V (Barış Köprüsü Savaş Mağdurları Yardım Kuruluşu -Almanya) Ostdeutsches Kuratorium von Verbänden (Doğu Almanya Dernekleri Mütevelli Heyeti -Almanya) Friedensglockengesellschaft Berlin e.V. (Berlin Barış Çanı Derneği -Almanya) dieBasis Thüringen (Turingiya Halkın Demokrasi Partisi-Bölgesel Birlik -Almanya)

0 Yorum: