27 Ekim 2020

,

Mahir Ahras


Mahir Ahras’ın özgürlüğüne kavuşması için 28 Ekim günü dünya genelinde bir günlük açlık grevi eylemi gerçekleştirilecek.

Samidoun Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı, herhangi bir suçlama olmadan, mahkemeye dahi çıkartılmadan hapiste tutulan, şuan itibarıyla açlık grevi eyleminin 92. gününde bulunan Filistinli tutsak Mahir Ahras’a destek vermek amacıyla dünya genelinde yapılacak eylemlere katılma çağrısı yapan Dünya Filistin’e Dönüş Kampanyası’na destek sunmaktadır.

Mahir Ahras, yaklaşık 350 Filistinli ile birlikte İsrail hapishanesinde, herhangi bir suçlama olmaksızın, mahkemeye çıkartılmadan tutulmaktadır. Şuan İsrail hapishanelerinde toplamda 4.400 Filistinli politik tutsak bulunmaktadır.

Mahir Ahras, Temmuz 2020’de İsrail işgal güçlerince ele geçirilmesi ardından, idari gözaltı kararının alınmasından hemen sonra açlık grevine başlamıştır. Ahras, geçmişte idari gözaltı kararı uyarınca, kendisine herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin veya mahkemeye çıkartılmaksızın, yaklaşık dört yıl hapis yatmış bir isimdir. Bu türden, gizli delillere dayanan gözaltı emirlerinin yenilenmesi kesinlikle mümkün değildir, buna karşın Filistinliler yıllarını idari gözaltı kararı uyarınca hapiste geçirmektedirler.

Açlık grevi, Filistinli tutsakların bedenlerini ve hayatlarını özgürlük mücadelesine feda ettikleri, bireysel ve kolektif bir araçtır.

Biz, Filistin’e destek veren herkesin, 28 Ekim Çarşamba günü Mahir Ahras için tüm dünya genelinde yapılacak bir günlük açlık grevi eylemine iştirak etmesini, sosyal medyada aşağıdaki afişleri kişisel fotoğrafları, videolar ve açıklamalarıyla birlikte paylaşmalarını istiyoruz. Bu noktada eyleme Samidoun Filistinli Tutsaklarla Dayanışma Ağı’nın Facebook ile Twitter hesabı, ayrıca Dünya Filistin’e Dönüş Kampanyası’nın Facebook hesabı üzerinden katkıda bulunabilirsiniz.

Samidoun

26 Ekim 2020

Kaynak

0 Yorum: