13 Haziran 2016

,

Orlando Katliamı Bildirisi

Müslüman Öğrenciler Birliği’nin Orlando Katliamı Bildirisi

Kuzey Amerika Müslüman Öğrenciler Birliği, 53 masum canın katledildiği, 53’ünün yaralandığı Orlando’daki gece kulübünde yaşanan menfur saldırı karşısında dehşete kapılmıştır. Bu anlam ve mantıktan uzak trajedi sebebiyle saldırının mağdurlarına ve ailelerine başsağlığı diliyoruz.
Asla hoşgörülemeyecek, homofobik bir eylem olarak bu şiddete dayalı nefret suçunun mahkûm edilmesinde LGBTİ toplumuna desteklerimizi sunuyoruz. Tüm insanlar, kimlikleri sebebiyle hedef alınma korkusu olmaksızın yaşama hakkına sahiptirler. Müslümanlar olarak sahip olduğumuz İslamofobi ve nefret suçları ile alakalı deneyimimiz, tüm nefret ve önyargı biçimlerini tamamıyla reddetme konusundaki bağlılığımızı perçinlemektedir. LGBTİ toplumu İslamofobi ile mücadele noktasında, üniversite kampüslerinde ve başka yerlerde Amerikalı Müslüman cemaati ile her daim dayanışma içerisinde olmuştur, bugün de bizler, LGBTİ toplumu ile dayanışma içerisindeyiz.
Hz. Muhammed (sav) “yeryüzündekilere merhamet edesiniz ki Allah da size merhamet etsin.” buyurmuştur.
Kur’an ise “kötülüğü daha güzel olanla sav”mayı [Fussilet:34] öğretmektedir.
Saldırının mağdurlarına ve ailelerine yardım için harekete geçin:
- Bu mübarek Ramazan ayında herkesten mağdurlar ve aileleri için dua etmelerini, tüm dünya genelinde birlik, barış ve merhamet dilemelerini istiyoruz.
- Florida’da yaşayanlardan yaralılara kan bağışı yapmalarını talep ediyoruz.
- Lütfen mağdurların ailelerinin desteklenmesi için bağışta bulununuz.
Manevi destek ihtiyacınız var ise üniversitedeki danışmanlık hizmetlerini ya da 855-952-6252 no’lu telefondan Amala Hopeline’ı arayınız (çalışma saatleri internet sitelerinde mevcuttur).

0 Yorum: