14 Ekim 2015

, ,

Onlarda Bizi Görüyorum


Siyah-Filistinli dayanışması ne bir güvence ne bir ihtiyaçtır, o bir tercihtir. Biz devlet destekli şiddete karşı omuz omuza vereceğimiz bir mücadeleyi birlikte inşa etmeyi seçtik. Bu şiddet bedenlerimizi lime lime eden mermilerin, copların ve göz yaşartıcı bombaların hızında ifadesini bulan bir şiddettir. Bu şiddet, hukuk denilen kurgu içerisinde gizlenen, fiziken ve mecazen bizi hapsetmek için iş gören somut bir yapıdır. Biz, birbirimizin direnişine dâhil olmayı mücadelelerimiz aynı olduğu için değil, bizler, yapısal ırkçılığın o heybetli güçlerine ve o güçlerin muhafazası için devreye sokulan hapishane ve ölüm teknolojilerine karşı mücadele ettiğimiz için seçtik. Bu videonun amacı, bu sürece müdahale etmek, insanlığımızı ortaya koymak ve hayatın tasdiklenmesi ve direnişe bağlılık noktasında birlikte durmaktır. Ferguson’dan Gazze’ye, Baltimore’dan Kudüs’e, Charleston’dan Beytüllahim’e hepimiz özgür olacağız.
Angela Davis bu projeyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Karşılıklı dayanışma ifadeleri ABD’deki siyah örgütçüleri, akademisyenleri, kültür emekçilerini ve politik tutsakları Filistinli eylemcilerle, akademisyenlerle, politik tutsaklarla ve sanatçılarla birbirine bağlayan güçlü politik akrabalık ilişkisinin oluşmasına katkı sunmuştur.”
İşbirliği içerisinde olan örgütler: Düş Savunucuları, Siyah Gençlik Projesi 100, Washington Filistin Film ve Sanatlar Festivali, Ortadoğu’yu Anlama Enstitüsü, Barış için Yahudi Sesi, Arap Çalışmaları Enstitüsü-Kapiton Noktası Yapımcılık.

0 Yorum: