28 Ağustos 2014

,

FHKC'nin Ateşkes Bildirisi


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Gazze’deki ateşkes vesilesiyle, metanetli Filistinli halk kitlelerini ve saldırıyı eşsiz bir cesaretle püskürterek düşmanın hedeflerine ulaşmasına mani olan, geçmiş yıllar boyunca işgalcinin tasfiye etmek için çabaladığı ulusal haklarımızı koruyan ve ulusal kurtuluş mücadelesi olarak Filistin davasını yücelten kahraman ve cesur savaşçıları en derin duygularla selamlar.

Direniş, işgalcinin yoğun saldırılarına, binaları ve kurumları kapsamlı bir biçimde yıkmasına, binlerce insanımızı katletmesine ve yaralamasına, yüz binlerce insanımızın çektiği çileye ve evlerinden olmasına rağmen, bir an bile duraksamamış, halkımızın onurunu müdafaa edip korumuştur.

FHKC, savaş alanında sürdürülen direnişin, bu başarıların, ayrıca kitlelerle direniş arasındaki bağın anlaşılması noktasında oynadığı role vurgu yapar. Biz, halkın enerjisini ve becerilerini parçalayan, halkımızı zayıf düşüren bir kama olarak, hizipler arasındaki rekabeti bir yana koyarak, ulusal birliğin gerçek manada tesis edilmesi adına, bu direnişin yol açtığı birliğin pekiştirilip geliştirilmesini istiyoruz. Bu temelde bizler, birleşik delegasyona ait şartlara eksiksiz bağlı kalınmasını ve saldırganlığa son verilmesi için direnişin sürdürülmesini tavsiye ediyoruz, ayrıca bildiğimiz üzere Siyonist devlet, müzakereleri uzatmaya ve kendi saldırganlığına karşı halkımızın gösterdiği direniş dâhilinde elde edilen kazanımları sınırlamaya çalışacağından, düşmanın bu şartlardan kaçma noktasında ateşkesi istismar etmesine izin verilmemesi gerektiği hususunda uyarıda bulunuyoruz.

Halkımızın ölümsüz şehidlerine selam olsun, yaralı kahramanlarımıza acil şifalar, onlara da selam olsun, ülkemiz ve insanımız için, Filistin için elde edilecek nihai zafere dek bayraklarını taşıyıp yürüyecek olan azimli ve metanetli halkımıza selam olsun.

FHKC

0 Yorum: