09 Temmuz 2014

,

Şehid Mehdi Hamid



Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, ailesi ile birlikte, 46 yaşında iken katledilen, FHKC’nin Beit Hanun bölgesindeki lider kadrosundan biri olan yoldaş Mehdi Hamid’in şehadetini selamlar. O ve ailesinden beş kişi, 8 Temmuz Salı günü geç saatlerde, evlerini hedef alan işgal güçlerinin bombardımanı sonucu katledildi.

Mehdi’nin 30 yaşındaki kardeşi, bölgede İslamî Cihad liderlerinden biri olan Hafız Hamid de bombardıman esnasında şehid düştü. İki kardeş arasındaki bağ, Filistin’deki direnişin birliğini sembolize etmektedir.

Yoldaş Mehdi ve Hafız’ın yanı sıra, İsrail güçleri, İbrahim Hamid’i (26), Fevziye Hamid’i (62), Dünya Hamid’i (16) Mehdi’nin kızını ve Süha Hamid’i (25) katlettiler.

Şehid düşen Hamid ailesi altı kişiden oluşuyor; son iki buçuk gündür Gazze’de evleri, otomobilleri, kasabaları ve kampları bombalayan işgal güçlerince şehid düşürülenlerin sayısı 35.

FHKC, yoldaş Hamid’i ve tüm Filistin şehitlerini selamlar, zafere kadar yollarına sadık kalacağına söz verir ve şehitlerinin kanlarının terörist işgal güçlerinin ellerinde boş yere akmış olmayacağını belirtir. Şan olsun şehitlere. Zafer kaçınılmazdır.

FHKC

0 Yorum: