25 Eylül 2024

, , ,

LKP’den Mektup



Lübnan Komünist Partisi Politbürosunun Siyonistlerin son dönemde Lübnan’a yönelik olarak gerçekleştirdiği saldırılar konusunda komünist partilere, işçi partilerine ve ilerici partilere yazdığı mektup

 

* * *

İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik olarak yürüttüğü soykırım amaçlı savaşın devam ettiği, Batı Şeria’ya ve bölgedeki bir dizi ülkeye yönelik ağır saldırıların gerçekleştirildiği dönemde işgal güçleri Lübnan’ı, bilhassa ülkenin güneyini hedef alıyor ve bu bölgeye her gün saldırılar gerçekleştiriyor. Bu saldırılar, ülkemiz Lübnan’da 700’den fazla insanın, Gazze’de ise 43.000’i aşkın insanın şehit düştüğü, 7 Ekim gününden bugüne dek devam eden sürecin neticesinde, ABD’nin başını çektiği emperyalist hükümetlerin kapsamlı koruması altında gerçekleşiyor.

Bu bağlamda, son dönemde Lübnan’da artan saldırılar dâhilinde, 17 Eylül günü binlerce çağrı cihazı hedef alındı, ardından 18 günü kablosuz telsizler patlatılarak saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıların neticesinde 32 kişi şehit düşerken, 3.000 civarında insan yaralandı. Haberleşme cihazlarını kullanan sivilleri, direniş savaşçılarını, sağlık kurumları ile toplum örgütlerinde çalışan emekçileri hedef alan terörist saldırı dâhilinde Mossad ajanlarının cihazlar Lübnan’a ihraç edilmezden önce bu cihazlara patlayıcılar yerleştirdikleri tespit edildi.

Bu terörist saldırıların amacı, Lübnan halkını korkutmak ve onu Siyonist düşmanla destekçisi ABD’nin dayattığı koşullara teslim olmaya zorlamak, Lübnan’daki milli güçlerin Gazze’deki Filistin halkına destek sunmasına mani olmaktır. Dahası, tüm bölge genelinde güvenlik amacıyla tesis ettikleri kontrol mekanizmasını daha da güçlendirmeye niyetlenen aynı düşman güçler, bu saldırılarla emperyalist güçlerin petrol kaynakları ile ticaret güzergâhları üzerindeki nüfuzunu artırmaya, İsrail’in askeriye ve güvenlik alanında niteliksel açıdan sahip olduğu üstünlüğü muhafaza etmeye, böylelikle, İsrail’in genel proje bağlamında üstlendiği önemli rolü oynamasını güvence altına almaya çalıştılar.

Bugün Lübnan halkıyla kurulacak enternasyonal dayanışmaya ve işgale karşı direnme hakkını savunmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Bugün İsrail’in Lübnan topraklarında gerçekleştirdikleri saldırılar mahkûm edilmeli, Filistin halkına yönelik olarak yürütülen, soykırım amaçlı savaşı durduracak dayanışma kampanyasına destek olunmalıdır.

Lübnan Komünist Partisi Politbürosu, Lübnan’la, Filistin’le ve bölge halklarıyla dayanışma konusunda tüm komünist partilerin, işçi partilerinin ve ilerici partilerin destek sunacağına olan inancıyla, bu partilerin LKP’nin haklı davasının yanında olacağını güvenle beyan eder.

LKP, söz konusu partilere kendi ülkelerinde yapacakları açıklamalarda ve ortaya koyacakları hareketlerde, bilhassa İsrail ve ABD elçilikleri önünde, bunun yanında, kendi ülkelerinin meclislerinin ve bölgesel meclislerin ve uluslararası kurumların önünde gerçekleştirecekleri politik eylemlerde ses çıkartmaya çağırır. Bu partiler, ayrıca Lübnan halkına destek sunmak adına, sağlık kurumlarına ve toplum örgütlerine yardım yapmalıdırlar.

- Gazze’deki soykırım amaçlı savaş ve bölgedeki diğer ülkelere yönelik saldırılar acilen durdurulmalı;

- Halklar arasındaki beynelmilel dayanışma zemini güçlendirilmeli;

- Emperyalist ve Siyonist savaşlara ve saldırılara karşı konulmalıdır.

Lübnan Komünist Partisi Politbürosu
19 Eylül 2024
Kaynak

0 Yorum: