12 Ekim 2015

,

FHKC'nin Ankara Katliamı Bildirisi


Türkiye’de emek hareketinin, sendikaların ve meslek örgütlerinin örgütledikleri, Ankara’da gerçekleştirilen barış ve demokrasi yürüyüşüne yapılan terörist saldırı haberleri üzerine Türkiye’deki yoldaşlarımıza en derin üzüntümüzü ve kederimizi ifade ediyoruz. Bu saldırıda 120’den fazla yoldaşımız katledilmiş, yüzlercesi yaralanmıştır.

Bu saldırıda bir kez daha gördük ki bölge halkları ve en önde olan kesimi olan ilerici, kurtuluşçu güçler, halklarımıza karşı olan bölgedeki gerici güçlerin ve iktidarların, emperyalizmin, Siyonizmin ve onların ajanlarının dayattığı savaşa ve terörist politikalara karşı süregiden mücadelede en ağır bedelleri ödüyorlar.

Aynı zamanda gösteriye katılan ve bu korkunç saldırıda şehit düşen Gazze Cebeliye’den Ahmed Haldi’nin kaybı dolayısıyla üzüntülü olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Ahmed, bu yürüyüşte bölge halklarına mensup dost şehitlerimizin yanında toprağa düştü, bu da bir kez daha gösteriyor ki emperyalizme, Siyonizme ve onlar adına vekâlet savaşı yürüten gerici güçlere karşı mücadele, hepimiz için müşterek bir mücadeledir.

Biz Filistin Halk Kurtuluş Cephesi olarak bu yürüyüşe katılan emek hareketinin, işçi sınıfının ve kurtuluşçu-ilerici güçlerin tek umudunun halklarımız için gerçek barış ve demokrasi olduğunu biliyoruz. Şehitlerin ailelerine ve yoldaşlarına tüm kalbimizle başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz.

Özgürlük, barış, demokrasi ve adaletin zaferini tüm halklarımız kutlayana dek şehitlerimiz mücadelemizde yaşayacaklardır.

FHKC
12 Ekim 2015
Kaynak

0 Yorum: