Pages

30 Ağustos 2022

Uçurum

İşçi sınıfı için büyük bir yıkım yaşanıyorken, milyonlarca insan, her geçen gün bu düzende bir şeyin değişmeyeceğini daha net bir şekilde görebiliyorken, alternatif yaratmak bu kadar zor mu gerçekten? Yaşadığı topluma bu kadar yabancılaşmış bir sol olamaz, benim aklım almıyor.

Seçim dışında ajandası yok bu solun. TÜSİAD’ından parlamentosuna, sendikasından AB kurumlarına, medyasından uluslararası finans kuruluşlarına kadar herkesle iletişim kuruyorlar. Tek görüşmedikleri, kapısını çalmadıkları, birlikte yol yürümek istemedikleri, proletarya.

Bu filmi daha kaç kez izleyeceğiz? Daha kaç kez burjuvazinin sol kanadının ittifaklararası tartışmalarıyla vakit kaybedeceğiz? Muazzam bir devrimci potansiyelin göz göre göre düzen içi kanallara hapsedildiğini görmek yalnızca bir grup ilkeli insanın mı canını sıkıyor?

En azından söylem düzeyinde dahi düzen dışı bir alternatife kapı aralayabilecek seçeneklerin gündeme gelmemesi, yalnızca bizi mi rahatsız ediyor? “Boykot” deyince oyuncağı elinden alınan çocuk gibi feryat eden insanlar, neden kendisini “sosyalist” olarak tanımlamakta ısrar ediyorlar?

Bir şekilde Erdoğan’ın karşısına çıkanı amasız fakatsız destekleyeceğini şimdiden beyan eden her iki sol ittifakın dışında kalanlar, bu ikiliğin dışında bir alternatifi yaratmak adına neden isteksizler?

Ortada seçim gündemi yokken, bu düzenin olası seçim manipülasyonuna ateş püskürenler, nasıl oldu da sefaletin en dibini gören emekçilere sırtını dönüp sandığa yüzünü döndüler?

Burada yürütülen tartışmalara bakıyorum, sonra kafamı çevirip, yaşadığım ülkeye bakıyorum, aradaki uçurum beni dehşete düşürüyor.

Lan nasıl olabiliyor da emekçilerin dertlerini en iyi anlaması gerekenler, onlara bu kadar yabancı olabiliyorlar? Gerçekten aklım almıyor.

Ezici çoğunluğuyla aramda aidiyet bağı kuramadığım bir sol var gözümün önünde.

Bunları Marx profilli bir entelektüel yazıyormuş gibi düşünmeyin sakın. Marksizmi işçi sınıfının tek kurtuluşu olarak gören düz bir insanım, işçiyim.

Ben, birlikte yaşadığım, içinde nefes aldığım işçilerin, yoksulların solun büyük bölümünden çok daha ileride olduğunu görüyorum. Ve bu dinamiğin göz göre göre yine bir seçim gündemiyle manipüle edilmesini tarihî bir ihanet kabul ediyorum.

Umarım, o sandığa rıza üretmek isteyen herkes, herhangi bir huzursuzluk olmadan kutsal vatandaşlık görevini yerine getirip, sağ salim oyunu kullanır. Biz de bu denklemin dışında kalanlar olarak, o sandığın yerle bir edilmesi için gerçek yaşamın içinden elimizden geleni yapacağız.

@MarxouCreve_
29 Ağustos 2022
Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder