Pages

31 Mayıs 2024

Maske

Proleter devrimciler olarak biz, sınıf işbirlikçilerini ve onun devletini, iktidarını, muhalefetini tarihsel ve sınıfsal kökleriyle tanır, biliriz.

AKP-Erdoğan’ın iktidara geldiği ilk yıllarda estirdiği “demokratik” rüzgâra saçlarını kaptıran, onunla işbirliği yapan, onu palazlandıran liberal-reformist sınıf işbirlikçileri ve onlardan geri durmayan CHP’nin kadrolu faşistleri idi.

Bugün bu isimler, Kadıköy’de greve çıkan işçi sınıfına “şımarık” diyor, işçileri işten çıkartmakla tehdit ediyor, onlara gözdağı veriyorlar.

Tek ettikleri lafsa şu: “Bu yaptığınız AKP-Erdoğan’a yarar!”

Nasıl ki çok partili dönemde DP’yi halkın başına bela edenler Kemalistlerse yirmi yıldır AKP ve Erdoğan’ı halkın başına belâ edenler de, onlara omuz verenler de gene aynı kesimdir. Zira onlar da AKP-Erdoğan’ın neoliberal politikalarından, işçi-köylüye, Kürd’e, azınlık inançlara ve halklara karşı ortaya konulan pratiklerden, her türlü halk düşmanı yerli-yabancı sermaye dostu politikalardan memnundur.

Tüm bu pratiklerin ve politikaların el kirletilmeden, AKP-Erdoğan üzerinden hayata geçirilmesi, onlar için bulunmaz bir nimettir.

“Muhalefet” kelimesinin sözlükteki anlamını bile yerine getirmekten yoksun asalakların işçi sınıfına karşı yapmış olduğu iftira, onların nasıl da halk düşmanı komprador olduğunun en güncel ispatıdır. Onların tarihsel-sınıfsal hamuru, işçiye, Kürd’e, Alevî’ye, devrimci komünistlere düşmanlıkla yoğrulmuştur.

Bu halk düşmanı kompradorların yanında bir de sol sermayenin musluk başlarını tutmuş reformist klikleri de anmak gerekir. En tehlikeli, en asalak, en riyakâr ve pragmatik kişilikler bunlardır. Bu kişiler, işçi sınıfının içindeki beyaz taşlardır.

Nasıl ki faşizm bin bir şekle bürünüyor, özünden bir şey kaybetmiyorsa, beyaz taşlar da sınıf işbirlikçisi niteliğinden hiçbir şey kaybetmiyor.

Proleter devrimciler onları, onlar da proleter devrimcileri çok iyi tanır, bilirler.

Şimdi istedikleri maskenin (liberal, demokrat, sol vs.) arkasına saklansınlar. Bilimsel sosyalizm, o maskeleri düşürmek için vardır.

Bunlarda maske çok olduğu için gene utanmadan faşist partilerin arka bahçesinde kendilerine alan açacak, o alanı kendilerine tahsis edenler adına işçi sınıfından ve halktan oy isteyeceklerdir.

Çünkü kapitalizmde her şey karşılıklıdır. Sermayenin aygıtı olarak devlet, bu solu muslukların başına yerleştirecek, yüzüne geçirdiği maske ile o, kendisine verilen ideolojik görevi yerine getirecektir.

Serkan Yıldırım
19 Şubat 2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder