10 Ocak 2017

,

Kudüs Operasyonu


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Kudüs’te, işgal gücünün işlediği suçlara karşı halkın bir tepkisi olarak meydana gelen, Siyonist işgalci askerlere yönelik kahramanca operasyonu selamlayan Filistinli halk kitleleriyle birliktedir.
Cephe, bu eylemin Filistin intifadasının devam ettiğini ve ona karşı kurulan komploların başarılı olamayacağını kanıtladığını ifade eder. Cephe, bir şehid ve kahraman olan, Kudüs’ün Mükebbir semtinden Fadi Kanber’i selamlamakta ve yasını tutmaktadır.
Cephe, tüm ulusal kurumları, ev yıkımlarıyla ve hedef gözetilerek gerçekleştirilen saldırılarla yüzleşen şehid aileleri de dâhil, Kudüs’te saldırı altında olan Filistin halkının azmine omuz vermeye davet eder.
Bunun dışında FHKC, Filistinlilerin işgale karşı direnme ve işgal altındaki topraklarda işgalci gücün varlığına karşı koymakla ilgili o sorgulanamaz hakkına karşın, Kudüs’teki bu kahramanca operasyonu eleştiren ve onu “terörist” bir eylem olarak tarif eden Türkiye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını sert bir dile kınamaktadır. Cephe’nin ifadesiyle, Filistin direnişi, dünyadaki tüm halk hareketleri için önemli bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.
Cephe, bu açıklamanın Türkiye’nin resmi konumuna ilişkin gerçeği bir kez daha açığa çıkarttığını, Türk devletinin Filistin davasını kendisinin bölgede güttüğü çıkarlarına hizmet etmek için kullandığını tespit etmektedir. Ayrıca, Cephe’nin aktarımıyla, bu operasyon, Şimşek’in açıklamalarına veya kınamalarına nedense mazhar olamayan, Filistin halkına yönelik sürekli işlenen suçlara tepki olarak gerçekleştirilmiştir.
FHKC
10 Ocak 2017

0 Yorum: