03 Ağustos 2015

,

Filistinli Siyasî Tutsaklardan Çağrı


Filistinli Siyasî Tutsaklardan Küresel Boykot Hareketine Çağrı:

“G4S’yi Durdurun”

 

İsrail hapishane ve gözaltı merkezlerindeki tutsaklardan Uluslararası Boykot Hareketi’ne bir mektup

İşgal hükümetine destek sunan uluslararası güçlerin karşısında, insan iradesini ve özgürlük değerlerini yükselten, cinsiyet, din veya ırk ayrımcılığı üzerinde inşa edilmiş politikaların karşısında insani ahlaka ve zulümle sömürüye mutlak bir reddedişe yaslanan, etkin ve üstün rolünüzü kutlamak için bu mektubu sizlere iletiyoruz.

Bu bağlamda yürüttüğünüz bu uluslararası kampanya, gün geçtikçe etkinliğini ve yayılma kabiliyetini ispatladı. İşgal hükümeti ve tüm kurumlarına yönelik önemli bir basınç oluşturdu ve Filistin toprağında baskı altında olanların temel seslerinden biri haline geldi.

Bu mektup, aynı zamanda, sizlere tutsaklar meselesini Boykot Hareketi gündemine taşımakla ilgili bazı önerilerde bulunma ve fikir verme amacıyla kaleme alındı. Sizlerde bir karşılık bulması ve tartışmalarınızla zenginleşmesi ve geliştirilmesi umuduyla…

Düşüncelerimizi aşağıdaki noktalarda özetlemek mümkün:

Birinci olarak: İşgal hükümetine destek veren güvenlik şirketleri Filistin halkımıza karşı işlenen suçlarda birincil dereceden sorumluluk sahibidir. Bu tür firmaların boykotu, işgal altında olan ve günden güne yeni katliamlara maruz kalan Filistin halkını korumak ve savunmak anlamına geliyor. Bu sektörde, işgale katkı sunan diğer şirketlerin yanında, özel olarak G4S güvenlik şirketini kast ediyoruz.

İkinci olarak: Halkımızın özgürlüğü, insani onuru ve onurlu bir yaşam sürdürme hakkı için mücadele yolunda tutsak düşmüş Filistinli tutsaklar meselesinin Boykot Hareketinin ana başlıklarından biri olarak ele alınması. Özellikle, artık temel bir insani hak sayılan eğitimden mahrum bırakılmamız, binden fazla kronik hastalığı bulunan ve hayati tehdit altında olan hasta tutsakların gerekli tedavileri görmemeleri ve buradaki sağlık aygıtının bu konuda herhangi bir sorumluluk üstlenmemesi, demokratik seçimlerde seçilmiş milletvekillerinin tutuklanması, kadın ve çocukların tutuklanması, bizlere ve ailelerimize, ziyaretten mahrum bırakılma gibi toplu işkence politikalarının uygulanması bu gündemin esasını oluşturur.

Üçüncü olarak: Boykot Hareketini yürüten sizleri, istihbarat teşkilatlarındaki ve hapishane idaresindeki şeflerin, bizlere karşı işledikleri suçlardan dolayı yargılanmaları için uluslararası mahkemelere başvurulması ve yakalanmaları için isimlerinin uluslararası takip listelerine alınması için mücadele vermeye çağırıyoruz. Hukuk ve insan hakları kuruluşlarında kayıtları bulunan, başta kimi tutsakların kasten öldürmesine ilişkin ve takip edilmemiş bir dizi davadan yola çıkılabilinir.

Dördüncü olarak: İşkencelerin durdurulması, idari ve hasta tutsakların serbest bırakılması, kadın ve çocuk tutsakların serbest bırakılması ile başlamak üzere Filistinli tutsaklar ile uluslararası geniş bir dayanışma kampanyasının örülmesi.

Son olarak sizlere selamımızı iletirken şunu da ifade edelim; sizleri hep, zulüm, sömürü ve cinayet aygıtının karşısında mücadele eden insan vicdanı olarak göreceğiz.

Milli ve İslami Güçler
Milli Tutsak Hareketi

3 Ağustos 2015
Kaynak

0 Yorum: