02 Aralık 2014

, ,

Ukraynalı Antifaşistler Ferguson’ın Yanında



Simferopol, Kırım’da sürgünde bulunan Ukrayna Borotba (Mücadele) Birliği üyeleri, Ferguson halkını ve 27 Kasım’da ABD’de polis şiddeti ile ırkçılığa karşı yürütülen mücadeleyi desteklemek için bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Birlik üyelerine Rusya Birleşik Komünist Partisi üyeleri de katıldı.

Borotba’nın koordinatörü olan Denis Levin’in okuduğu bildiride dile getirildiği biçimiyle, “Bizler, burada, ABD’deki polis şiddeti ve ırkçılığa karşı bayraklarını yukarı kaldırmış olanları desteklemek için bir araya geldik. Ferguson, Detroit ve diğer şehirlerde sokakları ele geçirenlere, polis şiddeti, zulüm, önyargılar ve toplumsal eşitsizliklere karşı mücadele edenlere bakıyoruz.

Biz, artık zulme tahammül gösteremeyen tüm o insanlara ‘sizinleyiz! Direnin!’ diyoruz.

Onların gösterdikleri tepki, ırk, ulus ve toplum zemininde zulüm gören ve katledilenlere umut veriyor. Bize ırkçılığa ve neonazizme öfkeyle karşı koyma imkânına ve zalimlere karşı eyleme geçme arzusuna dair bir umut aşılıyor.”

Geçen Şubat ayında Batı yanlısı siyasetçiler, zengin oligarklar ve Neonaziler eliyle yapılan ABD destekli darbe süresince birçok Borotba üyesi ve diğer Ukraynalı antifaşist eylemciler katledildiler, hapse atıldılar ya da sürgüne gönderildiler. Ayrıca Washington’ın desteğini alan Kiev, Mayıs ayında, Ukrayna’dan bağımsızlığını ilân eden Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri’nde sivilleri hedef alan bir savaş yürütmüştü.

Greg Butterfield
29 Kasım 2014
Kaynak

0 Yorum: