06 Ekim 2014

,

Hindu-Siyonist İttifakı


Müslüman Karşıtı Küresel Hindu-Siyonist İttifakı

 

Başbakan Binyamin Netanyahu, Pazar günü (28.09.2014) Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile New York’ta buluştu. Bu, on yıldan fazla bir süredir iki ülke başbakanları arasında yapılan ilk görüşme.

Toplantı boyunca Netanyahu ve Modi, İran’ın nükleer silâh temin etme tehlikesi ve dünya genelinde İslamî terörizmin yol açtığı tehdit üzerine konuştular.

Ayrıca Netanyahu, Modi’ye iki ülkenin teknolojik yenilik konusunda işbirliği yapmasını önerdi ve tarım ile su alanındaki gelişmelere vurgu yaptı. O ayrıca Modi’ye ulusal siber yetki merkezi kurmakla ilgili kararını sundu ve İsrail ile Hindistan’ın bu konuda temasta olması gerektiğini söyledi.

Toplantının başında Netanyahu, Modi’yi İsrail’e davet etti ve ona, “Bu, İsrail ve Hindistan için ilişkilerin geliştirilmesine dönük gayretlerin sürdürülmesi noktasında önemli bir fırsattır. İkimiz de eski halkız ama aynı zamanda ikimiz de demokrasiyle yönetiliyoruz. İkimiz de eski geleneklerimizle gurur duyuyoruz ama aynı zamanda geleceğe de bağlıyız. İnanıyorum ki eğer birlikte çalışırsak halklarımızın faydasına olacak çok şey yapabiliriz. Dolayısıyla bu ruh dâhilinde, burada sizinle biraraya gelmek muhteşem bir fırsat. Sizi İsrail’e davet etmek isterim. Hindistan ile aramızdaki güçlü bağların kurulma ihtimalleri bizi çok heyecanlandırıyor, bu ihtimallerinse hiçbir sınırı yok.” dedi.

Ardından Modi de Netanyahu’ya şunları söyledi:

“Hindistan antisemitizmin ortaya çıkmasına asla izin verilmeyen ve Yahudilerin asla çile çekmedikleri, toplumumuzun bütünleyici bir parçası olarak yaşadıkları dünyadaki tek ülke.”

Modi ile yapılan toplantı, Netanyahu’nun ABD seyahatinin ilk buluşması. Bu seyahat dâhilinde o Obama ile buluşacak ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak.

New York’a gitmeden önce yaptığı konuşmada İsrail aleyhine ortaya atılan “yalanları çürütme” amaçlı sözlerini yineledi. Bu sözler esas olarak genel kurulda Filistin başbakanı Mahmud Abbas’ın İsrail’i “soykırım” uygulamak ve “savaş suçları” işlemekle suçlayan konuşmasına dönük cevap niteliğindeydi.

Ben Ariel
Jerusalem Post
29 Eylül 2014
Kaynak

Hindistan-İsrail ilişkileri, İsrail’in geliştirdiği pilotsuz uçakların ormanlarda mücadele yürüten
 Maoistlerle savaşmak için kullanılmasını da içeriyor.

0 Yorum: