07 Ağustos 2014

,

Filistin İçin Doğrudan Eylem Vakti


Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin halkına saldıran savaş makinesinin operasyonlarını durdurmak için dünya genelinde muhtelif gruplarca gerçekleştirilen doğrudan eylemlerden sitayişle söz etmekte ve işgalci güçle destekçilerinin bulunduğu her yerde bu türden eylemlerin artırılması ve yoğunlaştırılması yönünde çağrıda bulunmaktadır.

Cephe, Birleşik Krallık’ın Birmingham kenti dışındaki Elbit silâh fabrikasının iki gün süreyle işgal edilmesi dâhil, İsrail elçiliklerini, konsolosluklarını, kurumlarını ve şirketlerini hedef alan, dünya genelinde gerçekleştirilen çok sayıda doğrudan eylemi takdirle karşılamaktadır. Bu minvalde yapılan eylemler şu şekilde sıralanabilir: Lahey’deki İsrail elçiliğinin kuşatılması, Atina’daki El Al Havayolları bilet gişesinin kapatılması, İrlanda’da halkın İsrail ürünlerini boykot etmesi ve raflardan indirmesi, İsrail misyonlarına ve konsoloslarına yönelik olarak ABD’nin New York, Şikago, San Fransisko ve Alburquerque kentlerindeki eylemler, İsrail İskonto Bankası, Boeing ve Lockheed Martin’de, ayrıca Oakland, Kaliforniya’daki İsrailli ZIM’in (İsrailli gemicilik şirketinin) kuşatılması eylemleri. Bu eylemler yanında, Avrupa, Kuzey Amerika ve tüm dünya genelinde meclis ve hükümet binalarının önünde, ölü gibi uzanma ve oturma eylemleri de gerçekleştirilmiştir. Paris’te ve başka yerlerde yapılan eylemlerde ise caddeler işgal edilmiş, polise karşı konulmuş, hükümet baskısına karşın Filistin’in yanında olunmuştur.

Yoldaş Halid Bereket’in dünya genelinde Filistin ile dayanışma amaçlı eylemlere gönderdiği mesajındaki ifadesiyle, “bu eylemler, İsrail’in halkımıza karşı gerçekleştirdiği katliamlara yönelik Filistinlilerin, Arapların ve uluslararası güçlerin ortaya koyduğu direnişin bir parçasıdır. Bu eylemler, tüm dünya insanlığının son bir ay içinde tanık olduğu, parçalanmış çocukların ve kuşatma altında bombalanan masum Filistinlilerin görüntülerinden artık bıktığını göstermektedir. Filistin’in 66 yıldır yaşadığı gerçeklik işte budur. Dünya insanlığı ‘artık yeter!’ demektedir. Biz, İsrail ve ABD elçilikleriyle konsolosluklarının işgal edilmesi, savaş zenginlerinin ve işgalci güç elindeki şirketlerin kursaklarının tıkanmasını amaçlayan bu türden doğrudan eylemlere ve dünya genelinde kimi şehirlerde ortaya konulan sivil itaatsizlik türü eylemlere daha fazla tanık olmak istiyoruz. Söz konusu eylemler de Filistinlilerin yalnız olmadıklarını, dünya insanlığının da gayrimeşru işgal devletinin eylemlerini artık tolere edememesi sebebiyle, kendisini mücadeleye dâhil ettiğini açık biçimde ortaya koymuştur.”

Bereket’in yaptığı vurguyla, Filistin mücadelesi uluslararası bir mücadeledir; Yoldaş Hassan Kenefani’nin tespitiyle, “Filistin davası sadece Filistinlilerin değil, çağımızda tüm sömürülen ve mazlum kitlelerin davası olması sebebiyle, bulunduğu her yerde, her bir devrimcinin de davasıdır.”

Bereket ayrıca şunları söylemiştir: “Bu doğrudan eylemlerin etkisi Gazze’de her bir Filistinlinin yüreğinde hissedilmektedir. Bu eylemler, Gazze’de direniş tünellerinden çıkan her bir Filistinli savaşçı tarafından işitilip hissedilmekte, dünyanın vicdan sahibi tüm insanlarının kurtuluş için verdiğimiz adalet mücadelemizin yanında yer aldığını göstermektedir.”

Bereket’in tespitiyle:

“ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği’nin sömürgeci ve sömürgeci hükümetleri, Filistin halkını ve onun davasını tasfiye etmek için emperyalist bir harekât içerisinde iken, bu ülkelerin yüz binlerce insanı, sokaklara çıkıp Filistin’deki ırkçı sömürgeci projeye destek veren bu güçlerin kanlı suç ortaklıklarını ifşa etmektedir. Bir İsrail elçiliğinin işgal edilmesi ya da bir İsrail silâh fabrikasının kapatılması noktasında bir bireyi ya da grubu motive eden şey, onların sahip olduğu köklü adalet duygusu ve bu güçlerin Filistin halkına uyguladıkları zulme karşı duydukları öfkedir.”

Halid Bereket, Latin Amerika halkının desteğini, ayrıca aralarında Venezüella, Küba, Bolivya, El Salvador, Brezilya, Şili ve Ekvador’un bulunduğu bir dizi Latin Amerika hükümetinin sunduğu resmî desteği selamlamaktadır. “Latin Amerika halkı, ABD destekli savaş makinesinin Filistin’i işgal edip halkını katletmesine uzun süre sessiz kalan ABD emperyalizmine ve sömürgeciliğe karşı meydan okumuştur.” diyen Bereket şu tespitte bulunmuştur: “Filistin direnişi, bizimle birlikte savaşmak için gelen ve bu mücadelenin ayrılmaz bir parçası olan enternasyonalistleri her daim baş üstünde tutmuştur. Mücadeleye hâlâ devam eden çok sayıda enternasyonalist, savaşçı, lider, sanatçı, yazar, gazeteci vardır ve biz onları gerçekleştirdikleri doğrudan eylemler aracılığıyla tanıyoruz. Bu isimler, Filistin mücadelesine bu doğrudan eylemler, silâhlı mücadele, gösteriler, savaş ve işgal üzerinden zengin olan şirketleri ve elçilikleri işgal etmek ve halkımızın safını tutmak üzerinden dâhil olmaktadır.”

Bereket son olarak şunları söylemiştir:

“Söz konusu doğrudan eylemler, işgalci devlete önemli bir mesaj göndermektedir: dünya ve halklar seni izliyorlar, çok öfkeliler, artık sadece izlemekle kalmayıp eyleme geçiyorlar. İsrail elçiliklerini, konsoloslarını, ticaret bürolarını ve şirketlerini dünyanın her yerinde işgal etmek Filistin’deki sömürgeci ve ırk ayrımcısı rejimin boykot ve tecrit edilmesi mücadelesinin önemli bir parçasıdır. Bu türden bir eylem, ayrıca işgalci gücün elindeki medya ve kamuoyuna da ulaşmaktadır. Onlar, dünya insanlığının sessizliğine ya da bilgisizliğine artık sırtını yaslayamazlar. Filistin’deki 66 yıllık Siyonist sömürgecilik ve işgalin ardından bugün dünyanın katliamları ve işlenen suçları bildiği, bunları konuştuğu ve artık bu katliam ve suçlara bir son vermek için eyleme geçtiği gün gibi açıktır. İsrail devleti, dünyanın Siyonizme artık tolere edemeyeceğini öğrenmek zorundadır.”

FHKC
10 Ağustos 2014
Kaynak

0 Yorum: